Pärmäkoski kuudes ja Niskanen kymmenes Falunin ladulla – ennakkosuosikki voitti taas

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt kuudenneksi ja Kerttu Niskanen kymmenenneksi maastohiihdon maailmancupissa Ruotsin Falunissa. Pärmäkoski kertoi Ylen tv-haastattelussa olevansa väsynyt pitkästä kaudesta, mutta oli kuutossijaan tyytyväinen. Sen tuomien pisteiden avulla hän pysyi maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena.

Niskanen arvioi Ylelle, että välillä tuntui jopa liian hyvältä ja piti laittaa käsijarrua päälle.

– Tällä radalla piti vain jyskyttää lujaa, tekniikasta viis, Niskanen sanoi.

– Kymppisija tuntui hyvältä, varsinkin kun kisa oli vapaalla.

Suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät myös Eveliina Piippo ja Laura Mononen. Piippo oli kisan 18:s, mikä on 20-vuotiaan hiihtäjän paras sijoitus maailmancupissa. Mononen oli 26:s vajaat kaksi minuuttia tutulle voittajalle hävinneenä. Anne Kyllönen hiihti 38:nneksi.

Kymmenen kilometrin kilpailun vapaalla hiihtotavalla voitti odotetusti Norjan Therese Johaug. Hän on voittanut kauden aikana kaikki ne normaalimatkojen kilpailut, joissa on ollut mukana. Hän varmisti ykkössijansa normaalimatkojen cup-pisteissä.

Falunissa toiseksi hiihtänyt Ruotsin Ebba Andersson hävisi Johaugille 18,5 sekuntia. Kolmas oli Yhdysvaltain Jessica Diggins. Pärmäkosken ero kärkeen oli 45,4 sekuntia, Niskasen runsas minuutti.

Falunin jälkeen maailmancupista on jäljellä enää Kanadassa ensi viikolla hiihdettävä kolmen kilpailun minikiertue. Suomalaiset matkustavat Tukholmasta Kanadaan maanantaina.

– Yritämme kääntää kelloa jo ensi yönä, Pärmäkoski kertoi Ylelle.

Tänään neljänneksi hiihtänyt Norjan Ingvild Flugstad Östberg johtaa cupin kokonaiskilpailua. Toisena oleva Venäjän Natalia Neprjajeva jäi pois tämän päivän kisasta sairastumisen takia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .