Pärmäkoski vahvin loppusuoran kiritaistelussa Äänekoskella

Naisten parisprintistä muodostui ensimmäiseltä osuudelta lähtien Ikaalisten Urheilijoiden, Hämeenlinnan Hiihtoseuran ja Kainuun Hiihtoseuran välinen taistelu. Kun ankkurit lähtivät viimeiselle 1,4 kilometrin lenkille, johti Kainuun Anita Korva kilpailua 8,6 sekunnin erolla Hämeenlinnan Laura Monoseen. Ikaalisten Krista Pärmäkoski ampaisi matkaan 15 sekuntia Kyllösen perässä.

Sprinttiviestin ratkaisu nähtiin vasta maalisuoralla, jossa Pärmäkoski löi Monosen ja oli maalissa 1,6 sekuntia Monosta aikaisemmin.

– En uskonut ennen maalisuoran alkua, että voitettaisiin, Pärmäkoski tunnusti.

Pärmäkoski joutui koko kilpailun ajan ajamaan takaa Korvaa ja Monosta, koska Ikaalisten Maaret Pajuoja oli omalla osuudellaan hitaampi kuin Kainuun Anne Kyllönen ja Hämeenlinnan Anni Kainulainen.

– Mun oli pakko lähteä riskillä toiselle osuudelle, kun ero kärkeen oli silloinkin 15 sekuntia. Vedin sen osuuden aika kovaa ja kun lähdin viimeiselle osuudelle, niin ajattelin, että tuliko se keskimmäinen osuus hiihdettyä liian kovaa. Yllättävän terävästi pystyin kuitenkin tulemaan, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski ja Mononen ohittivat Korvan viimeisen lenkin puolivälissä. Mononen pystyi pitämään Pärmäkosken takanaan aina loppusuoralle asti.

- Vaihdoin tuoreet sukset viimeiselle kierrokselle ja se oli meidän pelastus. Viimeiset 20 metriä oli niin hidas hiihtää, että olisi tehnyt mieli vaihtaa vuorohiihdolle, mutta en kehdannut. Vaikka olimme puolustavia Suomen mestareita, niin oli tämä mestaruus varmaan yhtä kova yllätys kuin viime vuoden SM-kulta, Pärmäkoski tuumasi.

Jyväskyläläinen Anni Kainulainen oli kohtuullisen tyytyväinen parisprintin SM-hopeaan.

– Aika lähellä nappihiihtoa, mutta pikkaisen jäi kaihertamaan, Kainulainen totesi.

Kainulainen hoiti osuutensa loistavasti, mutta jäi aavistuksen Kyllöselle viimeisellä osuudella. Kainulainen lähetti Monosen ankkuriosuudelle 8,6 sekunnin takamatkalta.

– Kaikkeni annoin mitä irti lähti. Oli se meidän mestaruus niin lähellä, Kainulainen sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .