Paatelainen siirtyy Skotlannin liigan Kilmarnockiin

Mika-Matti Paatelainen palaa seuravalmentajaksi yli vuoden tauon jälkeen. Hän ottaa valmennusvastuun Skotlannin jalkapalloliigassa viime kaudella viimeistä edelliseksi sijoittuneessa Kilmarnockissa. Paatelaisen sopimus on kahden vuoden mittainen ja sisältää option kolmannesta vuodesta.

Entinen maajoukkuehyökkääjä valmensi viimeksi Skotlannin liigan Hiberniania, jonka hän johdatti sarjassa kuudenneksi. Paatelainen lähti seurasta hoidettuaan pestiä reilun vuoden. Sitä ennen hän valmensi yhden kauden TPS:ää.

Kilmarnockia viime kauden lopun luotsannut Jimmy Calderwood päätti viime kuussa, ettei jatka seurassa. Kilmarnock oli kauden päätteeksi vain kaksi pistettä sarjasta pudonneen Falkirkin yläpuolella. Yksi syy Calderwoodin lähtöön oli seuran pieni pelaajabudjetti, jonka kanssa Paatelainen joutuu nyt toimimaan.

BBC:n mukaan Kilmarnockin valmentajaksi olivat ehdolla myös saksalainen, pelaajana maailmanmestaruuden voittanut Thomas Hässler sekä Blackburnin valmennustiimissä toimiva Steve Kean. Hässlerin siirto kaatui perhesyihin, Keanin korvausrahoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.