Palkintopallin ulkopuolelle jäänyt Bottas: Moniin tällaisiin viikonloppuihin ei ole varaa

Mercedeksen Valtteri Bottakselle Kanadan gp-viikonloppu oli F1-kauden toistaiseksi huonoin. Kuudennesta lähtöruudusta neljänneksi ajanut Bottas jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintopallin ulkopuolelle, ja takamatka tallitoveri Lewis Hamiltoniin MM-sarjassa venähti 29 pisteeseen.

Bottas ei silti ollut kisan jälkeen kovin synkkänä, sillä vaisu tulos johtui hänen mukaansa pelkästään pyörähdyksestä aika-ajon kolmososiossa, joka tiesi huonoa lähtöruutua. Kokonaisuutena suorituskyky Montrealissa tuntui hyvältä.

–  Ei tämä viikonloppu edes tuntunut kovin vaikealta. Aika-ajon ykkös- ja kakkososiossa tuntui todella hyvältä. Itseluottamukseni oli kohdallaan, mutta kaikki ratkesi lopulta hölmöön virheeseeni kolmososiossa, joka maksoi minulle aika paljon pisteitä, Bottas sanoi.

–  Se on tietysti ärsyttävää, eikä minulla ole varaa moniin tällaisiin viikonloppuihin jos haluan taistella mestaruudesta.

Bottas kiisti, että virheet olisivat johtuneet MM-taistelun aiheuttamista paineista.

–  Minulla ei ole paineita. Olen tyytyväinen tilanteeseeni ja siihen, miten asiat ovat menneet vuoden alusta lähtien, Bottas vakuutti.

–  Voin kertoa, ettei minulla ole paineita. Jonakin päivänä voin selittää, nastolalainen jatkoi kryptisesti.

Jäähdytysongelmia

Bottaksen kisaa vaikeutti se, ettei hän saanut startissa nostettua sijoitustaan, vaan putosi seitsemänneksi. Sen jälkeen hän vietti kisan alkuosan jumissa hitaampien autojen takana.

–  Oli vaikea päästä ohi Renaulteista ja Red Bulleista, koska heti kun olimme toisen auton perässä, meillä oli ylikuumenemisongelmia moottorissa ja jarruissa, joten en pystynyt hyökkäämään kunnolla. Välillä minun piti jäähdyttää moottoriani. Menetin alussa paljon aikaa kärkikolmikkoon nähden. Sitten kun olin puhtaassa ilmassa, vauhtini oli sama kuin heillä, Bottas tuumi.

Suomalainen nautti taistelustaan Renault'n Daniel Ricciardon kanssa varikkopysähdysten jälkeen. Bottas onnistui ohittamaan Ricciardon muutaman yrityksen jälkeen.

–  Se oli hyvä taistelu Danielin kanssa. Joskus hän puolusti aika lailla sääntöjen rajamailla, koska hän odotti että minä teen liikkeen ja vähän niin kuin blokkasi sen jälkeen, aika kovassa nopeudessa. Mutta en valittanut, koska pidän kovasta kilvanajosta, Bottas kertoi.

– En voi tietenkään olla tyytyväinen nelossijaan. Ainakin nousin pari sijaa ja sain myös lisäpisteen nopeimmasta kierroksesta, mikä oli positiivista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.