Palloliitto päätti Ykkösen lisensseistä –  myös MyPa liittyi nousijakolmikkoon

Perinteikäs Myllykosken Pallo saa kaudeksi 2019 paikan jalkapallon miesten toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Ykkösestä. Palloliitto tiedotti keskiviikkoiltana käsitelleensä lisenssihakemukset. MyPan lisäksi lisenssin Ykköseen saivat jo viime kaudella sarjassa pelanneet EIF, AC Oulu, Haka, Jaro, KTP ja AC Kajaani, liigasta pudonnut TPS sekä Kakkosen nousukarsintojen voittajat MuSa ja TPV.

Viime kauden päätteeksi liigasta putosi myös PS Kemi, mutta se hakee vauhtia Kakkosesta saakka. Ykkösestä vapautuneen paikan sai MyPa, joka hävisi syksyn nousukarsinnoissa TPV:lle. Toinen nousukarsintojen häviäjä oli GBK, joka taipui MuSalle vasta rangaistuspotkukilpailussa.

–  MyPa sai paikan urheilullisin perustein. Se sijoittui lohkossaan ensimmäiseksi, kun GBK oli omassa lohkossaan toinen, miesten Ykkösen ja naisten liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen tarkensi STT:lle.

Myös GBK täytti lisenssiehdot, mutta ei saa paikkaa Ykkösestä ellei jokin seura vielä luovu paikastaan. Salminen ei usko luopumisia tapahtuvan.

–  Kaikki seurat toimittivat tarvittavat paperit ajoissa. Täytyy mainita, että nousijat hoitivat asiansa todella säntillisesti, Salminen sanoi.

–  Ainoa negatiivinen asia on se, että MuSa joutuu pelaamaan kotiottelunsa Porin stadionilla vanhan kotikenttänsä sijaan. Vanha kotikenttä ei täyttänyt kriteerejä, Salminen jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.