Paradisen virheettömyys oli liikaa suomalaisille –  kaatumiset pudottivat Marigoldin hopealle ja Rockettesin pronssille

Venäläisen Paradise-joukkueen erheetön luistelu jäädytti Helsingin jäähallin riehakkaasti kannustaneen yleisön tunnelmat muodostelmaluistelun MM-kisoissa. Pietarilaisjoukkue otti mestaruuden, mutta helsinkiläisjoukkueet Marigold IceUnity ja Rockettes saivat lohduksi hopean ja pronssin.

Kärkijoukkueiden kamppailu ratkesi venäläisten virheettömyyteen. Marigold haastoi sitä Transformers-vapaaohjelmallaan, mutta jahti päättyi yhteen kaatumiseen. Rockettes menetti mahdollisuutensa lyhytohjelmassa tapahtuneen kaatumisen vuoksi.

–  Virhe sattui taiteellisessa elementissä. Elementti tuli toteutetuksi, mutta sitten siihen sattui pieni kaatuminen, Marigoldin valmentaja Anu Oksanen totesi.

–  Muuten vapaaohjelma oli joukkueelta ihan mieletön luistelu. Se oli vielä ihanampaa kuin eilen.

Joukkueen kapteeni Camilla Sundgren huomasi virheen jäällä.

–  Näin sen, mutta tiesin, ettemme me siitä hetkahda, Sundgren kertoi.

Kapteeni lupasi, ettei virheistä syytellä.

–  Sitä ei leimata, jolle virhe tulee. Jokainen meistä tietää, millainen fiilis urheilijalla on, jos mokaa, Sundgren vakuutti.

Rockettes onnist

ui vapaassa

Venäjän voitto heltisi lopulta ylivoimaisesti pistein 234,38. Marigoldin hopeapisteet olivat 228,70, josta vapaaohjelmassa hyvin onnistunut Rockettes jäi vain 0,09 pistettä.

Rockettes oli mielenkiintoisesti vaihtelevalla Radio Waves -vapaaohjelmallaan päivän toiseksi paras. Paradise oli myös vapaaohjelman ykkönen 0,77 pisteen erolla.

–  Ihan huikea veto joukkueelta. Nämä mimmit ovat sellaisia urheilijoita ja artisteja, että he ottivat homman hienosti haltuun. Kaikki malttoivat kuunnella hyvin musiikkia, Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig ylisti luistelijoitaan.

–  Esityksessä oli hyvä vauhti ja esittäminen oli huikeaa. Loistavaa työtä.

Rockettes toipui komeasti lyhytohjelman virheestä, joka pudotti sen avauspäivänä viidenneksi.

–  Päätimme nollata epäonnistumisen nopeasti ja käänsimme energian tähän päivään. Ehkä se oli jopa hyvää harjoitusta vapaaohjelmaan, Arrateig arveli.

Menestystä vuodesta toiseen

Kuudetta maailmanmestaruutta tavoitellut Marigold on koonnut 20-vuotisesta MM-historiasta 13 mitalia – 5 mestaruutta, 6 hopeaa ja 2 pronssia. Rockettesin MM-saalis on Helsingin pronssin jälkeen 10 mitalia – 3 kultaa, 3 hopeaa, 4 pronssia.

Suomalaisjoukkueet ovat tottuneet lajissa menestykseen, ja suomalaisedustajat lähtevät MM-kisoihin aina mestaruustavoittein.

–  Kova keskinäinen kilpailu, Oksanen selittää kestävää suomalaismenestystä.

–  Kunnioitamme toistemme työtä ja ymmärrämme, että kilpailemme suorituksilla toisiamme vastaan. Tuomarit antavat pisteet. Tervehdimme toisiamme ja olemme ystäviä.

Arrateig lupasi, että työ jatkuu, vaikka hänellä on takana jo 23-vuotinen valmennusura.

–  Kyllä tästä nauttii edelleen, kun saa tällaisia kokemuksia, hän vakuutti tanssahdeltuaan hetken riemuaan juuri varmistuneesta MM-mitalista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.