Paraguayn huolena Japanin erikoistilanteet

Paraguay ja Japani eivät koskaan ole selviytyneet jalkapallon MM-kisoissa puolivälieriin, mutta nyt jompikumpi tekee historiaa, sillä maat kohtaavat neljännesvälierässä. Hieman yllättävä ottelupari toteutui, kun hallitseva maailmanmestari Italia pullahti rannalle jo alkulohkovaiheessa ja Paraguay voitti lohkon. Japani selviytyi oman lohkonsa kakkoseksi voitoilla Kamerunista ja Tanskasta.

Ottelusta on odotettavissa tasainen, molemmat joukkueet ovat jättäneet itsestään melko pirteän vaikutelman. Paraguayn leirissä huolta aiheuttaa kuitenkin viimeinen alkulohkopeli Uutta-Seelantia vastaan, jossa joukkue ei saanut peliään kulkemaan ja jäi maalittomaan tasapeliin.

– Uutta-Seelantia vastaan emme olleet kovin liikkuvia. Meillä oli paljon ongelmia alueella, jossa emme sitä odottaneet, eli hyökkäyksessä, sanoi Paraguayn päävalmentaja Gerardo Martino.

Paraguayn nimekkäin hyökkääjä Roque Santa Cruz onkin vielä ilman maalia näissä kisoissa. Martino on myös myöntänyt olevansa huolissaan Japanin vaarallisimmista aseista eli nopeista pallonriistoista ja erikoistilanteista. Tanskaa vastaan japanilaiset ratkaisivat ottelun kahdella vapaapotkumaalilla.

Japanin päävalmentaja Takeshi Okada vakuuttaa, ettei historian toinen pudotuspelipaikka ole tyydyttänyt joukkueen nälkää, ja ennen turnausta Okada asettikin Japanin tavoitteeksi välieräpaikan. Nyt hän keskittyy vain Paraguay-otteluun.

– He kääntävät pelin puolustuksesta hyökkäykseen erittäin nopeasti, Okada luonnehti vastustajaa.

Japani on Aasian viimeinen toivo MM-turnauksessa Etelä-Korean pudottua Uruguayta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.