Patrik Laineelle NHL-uran sadas tehopiste

Sadas piste tuli avausmaalista ottelussa Buffaloa vastaan.

Jääkiekon NHL:ssä Winnipegin suomalaistykki Patrik Laine iski NHL-uransa sadannen tehopisteen ottelussa Buffaloa vastaan. Uran sadas piste tuli ottelun avausmaalista, jonka Laine teki ylivoimalla avauserässä ajassa 6.43.

Laineen pyöreät sata tehopistettä syntyivät kaikkiaan 117 ottelussa. Pisteet koostuvat 55 maalista ja 45 syöttöpisteestä. Suomalaisista NHL-pelaajista Laine kasasi sata pistettä neljänneksi nopeiten. Nopeammin pisteet ovat kasanneet Teemu Selänne (68 ottelua), Jari Kurri (100) ja Christian Ruuttu (114).

Winnipeg voitti Buffalon maalein 7–4. Winnipegin seitsemännen maalin iski Joel Armia, kun peliaikaa oli jäljellä hieman päälle minuutti.

Aho ja Granlund myös maalintekoon

Myös Floridan Aleksander Barkov oli pelivireessä, kun vastassa oli St.Louis. Barkov teki ottelussa kaikkiaan kolme pistettä, joista yksi kirjattiin maalista ja kaksi syötöistä. Barkovin maali syntyi avauserässä ja syötöt toisessa ja kolmannessa erässä. Florida voitti ottelun luvuin 7–4.

Puolestaan Tampa Bayn ja Carolinan kohtaamisessa vierasjoukkue Carolinan Sebastian Aho onnistui myös maalinteossa ja Teuvo Teräväinen kirjautti tilastoihinsa kaksi syöttöpistettä. Tampa Bay vei kuitenkin voiton luvuin 5–4.

Maalinteossa onnistui yön kierroksella myös Minnesotan Mikael Granlund Mikko Koivun syötöstä. Minnesota kuitenkin hävisi vieraaksi saapuneelle Calgarylle jatkoajan myötä 2–3.

Nashvillen Pekka Rinne torjui 25 kertaa 2–1-voitossa Edmontonia vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.