Peltonen EM-lyhytohjelman jälkeen viidentenä – myös Ceder luisteli jatkoon

Emmi Peltonen onnistui mainiosti EM-taitoluistelun lyhytohjelmassaan, keräsi ennätyspisteensä 66,49 ja suuntaa lauantain vapaaohjelmaan viidenneltä sijalta.

Samalla Peltonen, 20, sai hyvitystä vaikeuksilleen, sillä hän kärsi loukkaantumisesta kesällä ja osan syksystä. Peltonen on ollut aiemmin EM-jäillä yhdestoista, yhdeksäs ja kahdeksas, joten onnistuminen vapaaohjelmassa luultavasti tuo parhaan EM-sijoituksen.

Virheetön lyhytohjelma sai Peltosen iloiseksi.

–  Tämä oli upea hetki. Olen todella onnellinen, Peltonen riemuitsi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Peltonen luisteli Itävallan Grazissa puhtaan ohjelman, johon mahtuivat kolmois-kolmois-yhdistelmä, soolokolmoisritti ja kaksoisaxel.

–  Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen. Tarvitsin tämän onnistumisen. Uskon, että onnistumisen tunne kantaa jatkossakin, Peltonen sanoi.

Ceder luisteli ennätyspisteensä

Peltonen ei ollut lyhytohjelman ainoa suomalaisonnistuja, sillä myös Linnea Ceder luisteli ennätyspisteensä, jotka kirjataan nyt 58,01. Ceder sijoittui lyhytohjelmassa 15:nneksi ja lunasti paikan vapaaohjelmassa, jonne pääsi 24 parasta.

Ceder, 17, luistelee ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan.

–  Sanoin itselleni osaavani kaikki hypyt ja että minulla on paljon onnistuneita suorituksia alla. Luotin siihen ja pystyin jopa nauttimaan luistelustani, Ceder sanoi ja myönsi jännittäneensä suoritustaan.

Suomen naiskolmikosta lyhytohjelmassaan epäonnistui Jenni Saarinen. Hän keräsi 42,61 pistettä ja 33. sijan, joten jatkopaikka jäi haaveeksi.

Vapaaohjelmaan lähdetään venäläisnaisten komennossa, sillä Alena Kostornaja, Anna Shtsherbakova ja Aleksandra Trusova ovat kolmoisjohdossa. Kostornaja luisteli 84,92, Shtsherbakova 77,95 ja Trusova 74,95 pistettä, joten Peltosella on matkaa mitaleille.

Vuosi sitten suomalaisista ylsi pronssille Viveca Lindfors, joka on kärsinyt selkävaivasta ja on sivussa Grazin EM-kisoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.