Pesäpallolegenda Ossi Rajala on kuollut

1970- ja 80-lukujen huippupesäpalloilija Ossi Rajala on kuollut. Rajala, 70, menehtyi viime lauantaina kotonaan Jyväskylässä vakavan sairauden seurauksena.

Etelä-Pohjanmaan Ilmajoelta kotoisin ollut Rajala muistetaan Jyväskylän Kirin ja Hongikon Nuoriseuran Urheilijoiden monipuolisena huippupelaajana. Hän kuului Kirin luottopelaajiin, kun seura nousi takaisin lajin kirkkaimmalle huipulle 1970-luvulla. Vuosina 1975–81 Rajala oli voittamassa Kirin paidassa neljää SM-hopeaa ja yhtä SM-pronssia.

Kaudeksi 1982 Rajala siirtyi ykkössarjassa pelanneen HoNsUn riveihin. Kausi päättyi nousujuhliin, ja seuraavien vuosien aikana Rajala oli nostamassa jo toista jyväskyläisseuraa lajieliittiin. Syksyllä 1984 Rajala juhli HoNsUn mukana SM-hopeaa.

Kymmenen kertaa Itä–Länsi-ottelussa esiintyneen Rajalan pelaajaura päättyi syksyllä 1985 HoNsUssa. Rajalan pitkän uran kirkkaimpiin saavutuksiin kuuluivat Suomen mestaruus ja valinta vuoden pesäpalloilijaksi 1972 Oulun Lipon paidassa. Etenijäkuninkuuden hän voitti 1974.

Pelaajauransa jälkeenkin Rajala oli tuttu kasvo pesäpallokentillä. 1990-luvulla hän toimi muun muassa Jyväskylän Kirissä valmennustehtävissä ja 2000-luvulla Lievestuoreen Kisan pelinjohtajana.

Rajalan kolmesta pojasta Pekka ja Pasi nousivat Kirissä superpesispelaajiksi 1990-luvulla. Pasi Rajalan peliura jatkuu edelleen Laukaan Urheilijoiden riveissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .