Petra Ollille on puuhattu tasokasta harjoitusvastusta

Painin moninkertainen arvokisamitalisti Petra Olli pyyhkii hikeä otsaltaan Kuortaneen urheiluopiston painimaton kupeessa. Ympärillä häärii nippu lajin muita kärkivääntäjiä. Lappajärven Veikkojen painiässä on mielissään Etelä-Pohjanmaalle kokoontuneista muiden maiden huippupainijoista.

–  On iso merkitys saada tällainen tapahtuma Kuortaneelle. On hyvin harvinaista, että monien maiden huippupainijoita saapuu treenaamaan aivan kotinurkilleni.

–  Olen todella iloinen leiristä, joka mahdollistui, vaikka olen Suomen maajoukkueen ainoa naispainija. Näkisin näin kovatasoisen leirin harvinaisena yli lajirajojenkin ajateltuna. Leirin mahdollistamisesta suuri kiitos menee valmentajilleni Ahto Raskalle sekä Maksim Molonoville, Olli toteaa.

Olli, 24, on tänä vuonna ehtinyt jo vääntää EM-pronssia, mikä tiesi värin himmenemistä viimevuotisista MM- ja EM-kultamitaleista. Olli kokee keväisen EM-pronssin positiivisena, vaikka tavoite ei täyttynyt.

–  Kulta oli tietenkin tavoite, mutta sitä ei tullut. Pidin ennakkoon pronssiottelussa voittamaani Ruotsin Henna Johanssonia kovimpana haasteena, eli siinä mielessä kisat päättyivät positiivisesti.

Kiikarissa Tokio 2020

Lappajärven kasvatti kokee oppineensa ottamaan tappion tuoman tunteen vastaan menneitä vuosia paremmin.

–  Vaikka mestaruutta ei tullut, ei minulla ollut mitään syytä vaipua alakuloon. En enää saa sellaisia itkupotkuraivareita kuin joskus nuorempana.

–  Olen kasvanut henkisesti. Koska nyt tuli turpaan, koen sen vain lisäävän entisestään intoani kehittyä ja mennä eteenpäin urheilijana.

Ollin seuraava päämäärä ovat syyskuussa Kazakstanissa käytävät MM-painit, joissa myös jaetaan paikkoja Tokion 2020 olympialaisiin.

–  Kisat ovat kauden ehdoton ykköstavoitteeni. Haen Kazakstanista niin mitalimenestystä kuin olympiapaikkaa.

Porinaa kolmesta kilosta

Petran tie kohti MM-kisoja vie kesäkuussa Moskovassa pidettävälle leirille.

–  Sen jälkeen on tarkoitus käydä heinäkuussa kisat jossain päin maailmaa. Myöhemmin kalenterissa on pari valmistavaa leiriä.

MM-kisoissa ja Tokion olympialaisissa Ollin sarja on 62 kiloa, kun se vielä EM-kisoissa oli 65 kiloa. Eteläpohjalainen näkee median kantavan suurinta huolta painonpudotuksesta.

–  Tuntuu, että asiasta puhutaan eniten eri medioissa, mielestäni siitä ei kannattaisi tehdä niin isoa numeroa. Painonpudotus on osa lajia, vaikka se ei tulekaan olemaan helppoa.

Ollin kesä taittuu muutenkin pienillä lepotauoilla. Vapaa-ajalla suunta vie usein synnyinkuntaan Lappajärvelle. Kalareissuja hän ei kuitenkaan uskalla suunnitella.

–  Tämä sen vuoksi, että veljeni kanssa tehdystä uistelureissusta muodostui ikimuistoinen. Koukusta löytyi lopulta kuollut kala, eli se ei ollut oikein vakuuttava suoritus, Olli hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.