Petter Solbergin kartanlukija lopettaa

Ralliautoilija Petter Solberg ja kartanlukija Phil Mills päättävät yhteistyönsä. Walesilainen Mills ehti toimia norjalaiskuskin kartanlukijana yksitoista vuotta.

– Tämä on ollut yksi vaikeimmista päätöksistä, joita olen joutunut tekemään, mutta tunnen että on aika siirtyä eteenpäin ja keskittyä muihin asioihin elämässä, 46-vuotias Mills sanoi.

MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, Bulgarian ralliin on aikaa alle kuukausi eikä Solbergilla vielä ole tiedossa kartanlukijaa Millsin tilalle.

– Luulen, että on vaikeaa löytää kartanlukijaa, joka voi täyttää Philin saappaat. Mielestäni meillä on ollut kaikkien aikojen vahvin kuljettajan ja kartanlukijan välinen suhde, Solberg sanoi.

Solberg ja Mills ajoivat ensimmäisen yhteisen rallinsa vuonna 1999 Ruotsissa, jolloin Solberg debytoi Fordin tehdastallin autolla. Kaksikon huippuhetki oli 2003 Subarulla voitettu maailmanmestaruus, joka varmistui Millsin kotimaisemissa Walesissa.

Viimeiset kaksi vuotta Mills on lukenut nuotteja Solbergin yksityis-Citroenissa ilman palkkaa. Sitä ennen hänelle maksettiin Subarulla puoli miljoonaa euroa vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.