Pettynyt Hirvonen ihmetteli ajovirhettään

Keskeytys Jordanian MM-rallin toisen päivän ensimmäisellä erikoiskokeella oli kova kolaus Fordin Mikko Hirvosen MM-taistelulle. Paikka, jossa ulosajo sattui, oli yllätys kuljettajalle ja kartturi Jarmo Lehtiselle.

- Olen arvannut, että joissain kohdin se napsahtaa, kun on näin monta kisaa ajettu peräkkäin ilman keskeytyksiä. Mutta että auto osuu melkein suoralla tiellä penkkaan, kimmahtaa siitä ja kaatuu vasemmalle kyljelle ja rikkoo etupyörän. Ei sellaista saisi sattua, Hirvonen ihmettele.

Yhtä ällistynyt oli Lehtinenkin.

- Ymmärrän, että jos on kova hyökkäys päällä, että sitä voi luisia leveäksi, mutta miten voikin tulla virhe tuollaisessa paikassa, jossa oli oikealle kääntyvä mutka nypyn ylityksessä ja hyvä näkyvyys. Sitä ihmeteltiin molemmat, Lehtinen kertaili.

Hirvonen oli keskeyttäessään viides ajojärjestyksessä ja kilpailussa. Hän pääsi siten ajamaan edessä ajaneiden puhdistamilla teillä ja tarkoitus oli kuroa pikku hiljaa eroa kärkeen kiinni.

- Aamulle lähdettiin ajamaan tosissaan rallia. Tiedettiin, että Petter Solberg ja Sebastien Loeb yrittävät ajaa karkuun. Se pätkän alku meni hyvin. Löytyi hyvä rytmi, mutta sitten tuli karkea virhe, Hirvonen muisteli.

Keskeytyspaikka oli vajaat viisi kilometriä ek:n lähdöstä. Mutkassa Hirvonen ajoi hieman liian sisältä ja auton oikean kulma osui penkkaan, josta auto kimmahti parinkymmenen metrin päähän vasemmalle ja tuli maahan Hirvosen puolen eturengas edellä.

- Rysäys repi etunurkasta jousitukset, tukivarret ja kaiken. Ei sillä voinut jatkaa. Todennäköisesti se saadaan kuitenkin kuntoon, että voidaan jatkaa lauantaina superrallissa, Lehtinen kertaili.

Keskeytys tarkoittaa, että jos MM-sarjaa johtava Sebastien Loeb ajaa ongelmitta maaliin piste-ero Hirvoseen kasvaa rutkasti. Tällä erää Hirvonen on Loebistä kuuden pisteen päässä.

- Pahaan paikkaan tämä keskeytys sattui, mutta pyyhettä ei heitetä kehään. Kausi on pitkä. Nyt jatketaan taistelua ja koetetaan ensin päästä jatkamaan kisaa lauantaina ja varmistaa tallille kaksi pistettä (merkkimestaruussarjassa). Täytyy myös toivoa, että Jari-Matti (Latvala) voittaa Loebin ja auttaa siten meitä. Jari-Matti on ajanut todella hyvin, Hirvonen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.