Pihtiputaalaisen Antti Ojanperän ravureiden menestys jatkui Oulussa

Vuoden valmentajana 2018 palkitun Antti Ojanperän talliin tuli kaksoisvoitto suosikkipitoisen T75-rivin päättäneessä kultadivisioonassa.

Hannu Torvinen karautti lähetysauton takaa Regent Zetin johtopaikalle ja oululais-torniolaisen kimppatallin omistama 10-vuotias ruuna johti kilpailua helpoin askelin maaliin asti.

–  Selässäni juossutta Callela Leonardia en halunnut päästää vapaaksi, niin vauhdikkaana se seurasi, Hannu Torvinen paljasti taktiikastaan jättää oma veljensä Jukka Torvinen kolmossijalle, kun Ojanperän tallin 12-vuotias ikäruuna Tir du Caux tsemppasi voittajan rinnalta kakkospalkinnolle.

Suomenhevosten pääsarjasta 7  000 euron ykköspalkinnon kuittasi odotetusti Tähen Toivomus, jota ajanut Henri Bollström lähestyy kilpailu kilpailulta 1000. voittonsa rajaa. Lauantain jälkeen hänellä oli merkkipaaluun jäljellä seitsemän voittoa.

Oulun T75-ravien kasvo oli kotiradan Mauri Jaara, joka luotsasi Willy Wingstonin omasta tallistaan ja Ruhvanan Urhon Sanna Fingerroosin tallista varmoihin voittoihin.

–  Jos Jepulis olisi päässyt kirimään koko loppusuoran mitan, Ruhvanan Urho olisi saatettu ohittaa, on se niin nopea kirihevonen, valmentaja Jouko Kangas spekuloi nyt toiseksi jääneestä Jepuliksesta.

Janne Soronen iloitsi villisti tuulettaen Katja Melkon valmentaman MAS Capasityn voittoa ensimmäisessä T75-lähdössä.

–  Voitto kotiradalla nostaa aina tunteet pintaa ja vielä nyt, kun en osannut enää odottaa voittoa hevosen laukattua toisessa kaarteessa vielä lapsellisuuttaan, Soronen kertoi.

Hän povaili 4-vuotiaasta MAS Capasitystä kesän ikäluokkalähtöjen hevosta – syksyllä ehkä jopa derbyhevosta.

Eija Sorviston ylivieskalainen valmennustalli kulkee menestyksessä. Bianca Creek nappasi millimetrivoiton ennen Vanilla Pricea. Sorvistolle tuli voitto ja kaksi totosijaa myös perjantain Oulun lounasraveista.

–  Menestyksen salaisuutena ovat harjoitusajot joen jäällä. Hevoset tykkäävät juosta jäällä, se on sopivan kimmoisa alusta, valmentaja kiitteli talvikelejä tallinsa ympäristössä.

Toto75-peli muodostui niin helpoksi, että täysosumilla sai 11,50 euroa ja alemmilla voittoluokilla ei mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.