Pihtiputaan LiigaPloki yrittää kääntää asetelmat Belgiassa – "Ensimmäisessä ottelussa vastustaja puolusti käsittämättömän hyvin"

LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen ei ota Challenge Cupista paineita. Pihtiputaalaisten päätavoitteet ovat kotimaan Mestaruusliigassa.

Pihtiputaan LiigaPloki matkasi tiistain aikana Belgiaan, jossa se kohtaa myöhään keskiviikkona VDK Bank Gentin. Kyse on lentopallon Challenge Cupin toisesta osaottelusta. Ensimmäinen osaottelu pelattiin Pihtiputaalla viime keskiviikkona, ja tuolloin belgialaiset voittivat erin 2–3.

– Ensimmäinen osaottelu oli kova ja tasainen, joka ratkesi pieniin asioihin. Suurin ero tuli kenties siitä, että vastustaja puolusti käsittämättömän hyvin, jolloin meidän laitureiden hyökkäystehot jäivät heikoiksi, LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen analysoi.

Ensimmäisessä ottelussa tehonainen oli Gentin 19-vuotias Manon Stragier, joka iski 23 pistettä. LiigaPlokin tehokkain oli keskipelaaja Elizabeth Field 18 pisteellä. Sen sijaan yleensä hakkurina häärivät Miranda Dawe (7 pistettä) ja Darian Mack (11 pistettä) jäivät selvästi heppoisempiin tehoihin.

Erin 2– 3 päättynyt ottelu jätti joka tapauksessa kaikki mahdollisuudet vielä toiseen kohtaamiseen. Jos LiigaPloki nappaa keskiviikkona vierasvoiton erin 1– 3 tai 0–3, etenee se Challenge Cupissa jatkoon. Jos ottelu taasen päättyy pihtiputaalaisten voittoon 2–3, pelataan ylimääräinen kultainen erä 15 pisteeseen asti.

Paineita ratkaisevasta europelistä päävalmentaja Koskinen ei kuitenkaan ota, sillä joukkueen päätavoitteet ovat Mestaruusliigassa.

– Lähdetään Belgiaan hakemaan kokemusta ja kovaa ottelua. Jos tulos ei ole meille suotuisa, otetaan hyvät opit mukaan ja keskitytään sitten kotimaan sarjaan, Koskinen muotoili.

Kotimaan sarjassa LiigaPloki olikin marraskuun ajan vaikeuksissa häviten peräti seitsemän ottelua putkeen. Tappioputki kuitenkin katkesi sunnuntaina, kun Nurmon Jymy kaatui Pihtipudas-salissa erin 3–0. LiigaPlokin otteita on vaivannut epätasaisuus ja virheherkkyys.

– Sunnuntain ottelu oli meille todella tärkeä. Voitto piti ottaa ja se saatiin, muttei ilmaiseksi. Toivottavasti saatiin taistelusta itseluottamusta joulukuun muihin otteluihin.

LiigaPlokin joukkue matkasi Vantaalle maanantaina, josta ryhmä lensi Belgiaan Frankfurtin kautta aikaisin tiistaina. Ottelu käynnistyy keskiviikkona paikallista aikaa vasta kello 20.30 (Suomen aikaa 21.30), joten kultaiseen erään venyessä käytäisiin Challenge Cupin jatkopaikasta vääntöä lähemmäs puolen yön.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .