Pohjois-Korea janoaa kostoa

Pohjois-Korean jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaajalla An Yong-hakilla on selkeä näkemys siitä, mitä joukkue lähtee hakemaan MM-kisoista, erityisesti ottelusta Portugalia vastaan.

– Me haluamme kostaa vuoden 1966 tapahtumat, An kertoi.

Kun Pohjois-Korea oli edellisen kerran MM-kisoissa vuonna 1966 Englannissa, se selviytyi sensaatiomaisesti puolivälieriin kukistettuaan alkulohkovaiheessa Italian. Puolivälierissä Pohjois-Korea johti Portugalia 3–0, mutta tähtipelaajansa Eusebion neljän maalin avittamana Portugali nousi 5–3-voittoon.

Nyt Pohjois-Korea haluaa siis revanssin 44 vuoden takaisesta tappiosta. Kovin moni ei kuitenkaan usko joukkueen mahdollisuuksiin selviytyä edes alkulohkostaan jatkoon, sillä se saa vastaansa Portugalin lisäksi Brasilian ja Norsunluurannikon.

– Brasilia on maailman paras joukkue, heillä ei ole juurikaan heikkouksia. Olen kysynyt brasilialaisilta seurajoukkuetovereiltani, kuinka heidät voitetaan. Meillä ei ole suuria voittomahdollisuuksia, mutta ei se mahdotonta ole, An Yong-hak pohti.

Seurajoukkuetasolla Japanissa pelaava An toivoi myös, että Norsunluurannikon tähti Didier Drogba kuntoutuu Pohjois-Korea-otteluun.

– En saa usein mahdollisuutta pelata maailmanluokan pelaajia vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.