Poju syyttää JYPiä "perseilystä" – kieltää Oijoijoi-maalilaulun käytön tulevalla liigakaudella

Taiteilijanimellä Poju tunnettu jyväskyläläinen artisti Pasi Heinonen kieltää JYPiä käyttämästä ensi kaudella pitkään maalilauluna soinutta kappalettaan Oijoijoi. Facebook-päivityksessä hän kertoo syynä olevan jääkiekkoseuran ”perseilyn”.

Harmituksen taustalla on jäähallissa lauantaina järjestettävä salibandyseura Happeen välieräottelu. Heinonen toivoi, että otteluun olisi järjestetty kioski- ja anniskelupalvelut, joiden tuoton olisi saanut Happee.

– Sydämeni sykkii Happeelle. Minulle oli viimeinen pisara, kun JYP ei suostunut avaamaan kioskipalveluita ja lisäksi estää anniskelun jäähallissa pelattavassa salibandyn välierässä.

– Tein pitkän päivätyön puhelimessa keikkamatkaa ajaessani Rukalle, anniskelu olisi minihallissa onnistunut Matsi Barin väen hoitamana. Toisessa kiekkokaupungissa tapahtuman ajaksi liigaseura olisi avannut kioskit ja antanut puolet tuotosta salibandyseuralle. JYP tässä talloo salibandyseuraa, Heinonen sanoo Keskisuomalaiselle.

Happeen Kotilainen: Kioskipalveluihin liittyisi meille iso riski

Heinonen olisi halunnut, että kioskipalveluista ja anniskelusta lauantain ottelussa kertynyt tuotto tai ainakin osa siitä ohjautuisi Happeelle. Lauantaina jäähallissa pelattavassa ottelussa kioskipalveluista ja anniskelusta vastaa JYP, joka saa myös tuotot.

Somessa käyty keskustelu on hämmentänyt JYPin toimitusjohtaja Aku Valleniusta.

– Minä en ole Heinosta koskaan tavannut. Happeen välierän siirtämisestä jäähalliin olemme istuneet neuvottelupöydässä Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilaisen kanssa. Kotilaisen kanssa kävimme sopimuksen tarkasti läpi, eikä meillä ole siitä mitään erimielisyyttä. Tapahtuma piti järjestää nopeasti ja meidän henkilöstö tukee sitä sovitusti.

– Totesimme yhdessä heti, että anniskelua muuttavasta toiminnasta ei kannata edes keskustella. Toivomme Happeelle hyvää ja samalle yleisölle viihtyisää tapahtumaa, kertoo Vallenius.

Myös Happeen puolella Heinosen käynnistämä keskustelu hämmentää. Pasi Kotilainen muistuttaa, että Heinonen ei edusta tässä seuraa.

– Tämän täytyy olla jotain henkilökohtaista. Heinonen on tehnyt meille paljon talkootyötä, mutta niinhän tässä seurassa kaikki tekevät. Heinosen kanssa kaikesta talkoosta on myös sovittu. Valleniuksen kanssa yhdessä totesimme, että näin pikaisella aikataululla kioskipalveluihin liittyisi meille iso riski. JYP on tukenut järjestelyitä hienosti. Seurojen välillä ei ole tässä asiassa mitään ristiriitaa. Tapahtumassa JYP hoitaa kioskit ja anniskelun, toteaa Kotilainen.

Maalilaulu syntyi kannon nokassa Norjassa

Heinonen on yrittäjänä studiourallaan tehnyt äänimainoksia sekä paljon urheiluteemaista musiikkia. Maalilaulu Oijoijoi syntyi kannon nokassa kalareissulla Norjassa.

Poika saunoo -hitti jääkiekon MM-kullan yhteydessä vuonna 2011 nosti artistin suuren yleisön tietoisuuteen Poju-taiteilijanimellä. Mies vaikutti sitä ennen jyväskyläläisessä Funkykarkureissa, ja levytti omalla nimellä kolme radiohittiä Bensaa ja paperia, Tytöistä ja moottoreista sekä Aika murtaa vuoret. Nyt miehen keikkakalenterin on täyttänyt platinaa myynyt Esson baariin -kappale.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .