Puola varmisti Suomen lentopallomiehille EM-jatkopaikan

Lentopalloilun miesten EM-turnauksen järjestäjämaa Puola varmisti Suomelle jatkopaikan pudotuspeleihin.

Puola kukisti maanantaina Gdanskissa A-alkulohkon päätteeksi Viron 3–0 (25–21, 26–24, 25–22). Viron kisat päättyivät alkulohkoon.

Voitolla Viro olisi ohittanut sarjataulukossa Suomen ja kiilannut EM-pudotuspeleihin.

Puolalle Viro-ottelun tuloksella ei ollut periaatteessa muuta merkitystä kuin se, saisiko kisaisäntä pudotuspeleissä vastaansa C-lohkosta Slovenian vai Bulgarian.

Voitto merkitsi sitä, että Puola kohtaa keskiviikkona Krakovassa alkulohkokolmosen Slovenian, joka hävisi maanantaina Bulgarialle 0–3.

Suomi kohtaa keskiviikkona Krakovassa Bulgarian ottelussa, jonka voittaja jatkaa kahdeksan joukkoon puolivälieriin.

Kokeneempi Puola oli Viroa terävämpi erien ratkaisuhetkillä. Alussa juhli Viron ykköshakkuriksi turnauksessa noussut Renee Teppan, joka rohmusi kahdessa ensimmäisessä erässä 14 pistettä.

Puolalla oli enemmän ratkaisijoita. Yleispelaaja Michal Kubiak ja 217-senttinen keskitorjuja Bartlomiej Lemanski napsivat tärkeitä pisteitä.

Pudotuspeleistä karsiutumisesta huolimatta Viro kuului EM-turnauksen myönteisimpiin joukkueisiin. Se osoitti pystyvänsä laittamaan A-lohkossa ahtaalle vastustajan kuin vastustajan.

Myös Viron hurmoksellisesti suosikkejaan kannustaneet fanit pärjäsivät äänenvoimakkuudessa Puolan kannattajille.

Viron turmioksi turnauksessa koitui avausottelun täpärä 2–3-tappio Suomelle.

Serbia ei antanut Suomelle erääkään

Suomen miesten lentopallomaajoukkue horjutti EM-kilpailujen alkulohkon päätösottelussaan hetkittäin Serbiaa, mutta kovatasoinen vastustaja oli lopulta vahvempi lukemin 3–0 (25–20, 25–18, 34–32).

Kolmannessa erässä Suomella oli mahdollisuus erävoittoon, mutta se jäi ottamatta useista eräpalloista huolimatta.

– Näitä pelejä ei anneta, ne pitää ottaa, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi ottelun jälkeen ja viittasi hukattuihin mahdollisuuksiin.

Kolmannen erän voitolla Suomi olisi venyttänyt ottelun neljänteen erään ja taistellut arvokkaista sarjapisteistä.

– Kaksi erää mietittiin liikaa eikä nautittu pelistä. Meidän peli ei kestä, jos painetaan hampaat irvessä, hakkuri Olli-Pekka Ojansivu ruoti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.