Räikkönen luottaa testien taikaan: "Jos pystyisimme näillä tiedoilla ajamaan Barcelonan kisan uudelleen, olisimme parempia"

Alfa Romeon F1-talli pääsi Barcelonan kaksipäiväisissä testeissä jyvälle, miten se pystyy kehittämään vauhtiaan autourheilun kuninkuusluokan MM-sarjassa.

–  Jos pystyisimme näillä tiedoilla ajamaan Barcelonan kisan uudelleen, olisimme parempia. Meillä oli hyvä testipäivä, Kimi Räikkönen viittasi viime viikonlopun kilpailuun, jossa hän jäi 14:nneksi ja ensi kertaa tällä kaudella pistesijojen ulkopuolelle.

Räikkönen oli keskiviikkona testien viidenneksi nopein. Päivän kovinta vauhtia piti Mercedeksellä ajanut venäläinen formula 2 -kuljettaja Nikita Mazepin. Hän oli nopeimmalla kierroksellaan 1,618 sekuntia nopeampi kuin Räikkönen.

Räikkösen Ferrarilla korvannut monacolainen Charles Leclerc kukisti suomalaisen 44:lla sekunnin sadasosalla.

Vain tiistaina ajanut Mercedeksen Valtteri Bottas oli koko testirupeaman nopein kuljettaja, sillä hän ajoi ensimmäisenä testipäivänä 0,264 sekuntia nopeamman kierrosajan kuin Mazepin.

Räikkösen mukaan Alfa Romeo kokeili autoon erilaisia säätöjä ja osia, mutta Räikkönen ei käyttänyt testissä kisa-autonsa runkoa.

–  Testissä käyttämäni runko oli autossa ainoa hyvä osa, mutta uusi se ei ollut, Räikkönen vitsaili.

Tiistaina tallin autoa testannut britti Callum Ilott romutti Alfan Romeon perusteellisesti.

Räikkösen mukaan testeillä ei erityisesti haettu seuraavaksi ajettavan Monacon gp:n säätöjä.

– Monacon olot ovat tyystin erilaiset kuin Barcelonassa. Siellä meillä voi olla hankalaa saada paras irti renkaista, Räikkönen ennakoi ensi viikon kisaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.