Röhler jatkoi voittosarjaansa Kuortaneella

Tero Pitkämäki joutui tyytymään kolmossijaan tuloksella 83,17.

Olympiavoittaja Thomas Röhler pystyi väsyneenäkin kelpo voittotulokseen Kuortaneen eliittikisoissa. Röhler voitti keihäskilvan tuloksella 87,28 ja jätti vastustajiaan metritolkulla.

Johannes Vetter varmisti saksalaisten kaksoisvoiton tuloksella 83,70, ja Tero Pitkämäki oli kolmas tuloksella 83,17.

Röhler tunnusti Pitkämäen tapaan, että tiistaina Turussa heitetty Paavo Nurmen kisojen keihäskilpa tuntui vielä jäsenissä. Kuortaneella heittämistä vaikeuttivat myös heittäjien alla murentunut ratapäällyste ja pienoinen vastatuuli.

– Ei ollut ihan helppoa. Heitin teknisesti varmasti, mutta rata alkoi murentua niin, että jouduin vaihtamaan toisiin piikkareihin, Röhler kertoi.

– Tuuli oli vastainen, mutta se on osa keihäänheittoa ja sen kanssa täytyy vain tulla toimeen. Kentän toisesta päästä olisimme kyllä saaneet hieman parempia tuloksia.

Olosuhteiden takia Röhler ei edes haaveillut 90 metrin kaarista.

– Tästä tuli vain kilpailu mies miestä vastaan, Röhler totesi.

Pehmeitä miehiä keihäspaikalla

Pitkämäki on heittänyt alkukauden viidessä kilpailussa heikoimmillaan 83,17 ja parhaimmillaan 84,26. Pitkämäki on tyytyväinen heittojensa varmuuteen mutta odottaa myös kunnon tulospiikkiä.

– Perusnoteeraus, tappavan tasaista, Pitkämäki kommentoi tulostaan.

– Kyllä nyt olisi jo aika päästä eroon näistä 83-metrisistä.

Pitkämäki kertoi, että Turun kilpailu tuntui jäsenissä.

– Pehmeää oli heti alusta. Näytti, ettei kukaan meistä ollut mitenkään terävä. Tekniikasta on vaikea sanoa, kun minulla heitto on niin hirveästi kiinni jaloista, Pitkämäki pohdiskeli.

– Yhtään en kuitenkaan varmistellut vaan yritin kovalla vauhdilla.

Pitkämäellä oli sentään yksi ilonaihe Kuortaneella.

– Terveystilanne on hyvä. Mihinkään ei satu, ja alkukaudesta vihoitellut viisaudenhammaskin on parantunut, Pitkämäki hymyili.

Pitkämäki kilpailee seuraavaksi EM-joukkuekilpailussa juhannuspyhinä Vaasassa. Hän ei rohjennut odottaa sieltä merkittävää tulostason nousua.

– Uskon, että tulokset paranevat, kun toivun tästä kilpailuturneesta. En tiedä, onnistuuko se vielä Vaasassa, mutta viimeistään Pariisin Timanttiliigassa pitäisi saada osviittaa paremmasta.

Pariisin kilpailu järjestetään 1. heinäkuuta.

Lipsanen ja Purola rikkoivat ennätyksiä

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ja pikajuoksija Samuel Purola olivat Kuortaneen suomalaisonnistujat. Lipsanen voitti kolmiloikan tuloksella 16,93, joka on kauden kotimainen kärkitulos. Tulos nostaa Lipsasen kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Purola voitti 200 metrin juoksun kauden kotimaisella kärkiajalla 20,96. Aika on 17-vuotiaiden Suomen ennätys.

Aitajuoksija Nooralotta Neziri etsii yhä vauhtiaan. Hän jäi naisten pika-aidoissa neljänneksi heikolla ajalla 13,53.