Rallihuipun ura kääntyi ulosajon kautta metsätöihin

Nykyisin tamperelaisena asuva entinen keuruulainen Risto Mannisenmäki, 53, voitti ralliautoilun maailmanmestaruuden Tommi Mäkisen kartanlukijana vuosina 1998 ja 1999. MM-osakilpailuvoittoja Mannisenmäellä on 13.

Mutta mitä mies tekee nykyisin?

Mannisenmäki on edelleen tekemisissä autourheilun kanssa siten, että hän järjestää yksityisyrittäjänä matkoja kilpailutapahtumiin. Varsinainen leipäpuu kasvaa kuitenkin pystyyn.

– Olen nykyisin siinä työssä, johon aikoinani sain koulutuksenkin eli metsäalalla, metsätyönjohtajaksi Hämeenlinnasta valmistunut Mannisenmäki kertoo.

Mannisenmäki valittiin ralliuran jälkeen vuonna 2004 AKK-Motorsport ry:n ralliautoilun valmennusvastaavaksi. Tämä pesti loppui kuitenkin vuoden 2011 lopussa.

Ex-keuruulaisen menestyksellinen ura sai käänteen vuonna 2001 Korsikan rallissa, jossa ulosajon seurauksena hän loukkaantui.

– Minulta murskaantui yksi selkänikama ja halvaantuminen oli todella lähellä. Olin onnekas, että sen vakavammin ei lopulta käynyt. Tavoitteenani oli kyllä kuntoutua ja palata takaisin kartturiksi. Kuntoutuminen kesti kuitenkin liian pitkään.