Rallihuipun ura kääntyi ulosajon kautta metsätöihin

Nykyisin tamperelaisena asuva entinen keuruulainen Risto Mannisenmäki, 53, voitti ralliautoilun maailmanmestaruuden Tommi Mäkisen kartanlukijana vuosina 1998 ja 1999. MM-osakilpailuvoittoja Mannisenmäellä on 13.

Mutta mitä mies tekee nykyisin?

Mannisenmäki on edelleen tekemisissä autourheilun kanssa siten, että hän järjestää yksityisyrittäjänä matkoja kilpailutapahtumiin. Varsinainen leipäpuu kasvaa kuitenkin pystyyn.

– Olen nykyisin siinä työssä, johon aikoinani sain koulutuksenkin eli metsäalalla, metsätyönjohtajaksi Hämeenlinnasta valmistunut Mannisenmäki kertoo.

Mannisenmäki valittiin ralliuran jälkeen vuonna 2004 AKK-Motorsport ry:n ralliautoilun valmennusvastaavaksi. Tämä pesti loppui kuitenkin vuoden 2011 lopussa.

Ex-keuruulaisen menestyksellinen ura sai käänteen vuonna 2001 Korsikan rallissa, jossa ulosajon seurauksena hän loukkaantui.

– Minulta murskaantui yksi selkänikama ja halvaantuminen oli todella lähellä. Olin onnekas, että sen vakavammin ei lopulta käynyt. Tavoitteenani oli kyllä kuntoutua ja palata takaisin kartturiksi. Kuntoutuminen kesti kuitenkin liian pitkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.