Rautarouva sai arvoisensa hyvästit

Peli-Karhut nitisti Huiman keskiviikkona Liikuntatalolla, mutta suurin osa yleisöstä saapui paikalle aivan muusta syystä. Kenya Robinsonin viimeinen ottelun Liikuntatalon parketilla veti katsomoon yli 300 ihmistä, ja harvalla oli pelin jälkeen kiire mihinkään.

Innokkaimmat nimmarinpyytäjät piirittivät rautarouvan heti virallisten juhlallisuuksien jälkeen, ja moni jäi nauttimaan tunnelmasta katsomon puolellekin.

Parikymmentä minuuttia Kenya jakoi nimikirjoituksiaan ja jutusteli vuosien varrella tutuiksi tulleiden katsojien ja huimalaisten kanssa. Nimikirjoitukset ja yhteiskuvat legendan kanssa tekivät kauppansa myös niin vastustajajoukkue Peli-Karhujen pelaajille kuin omille joukkuetovereillekin.

- Halusin lopettaa täällä. Olen onnellinen, ja tyytyväinen päätökseeni. Yllätyin itsekin, että pelasin näin pitkään, mutta olen ylpeä urastani. Koska perhettäni oli katsomassa, yritin ehkä pelata vähän kovempaa. Pelin aikana olin kuitenkin rauhallinen ja rentoutunut, Kenya Robinson summaa viimeistä peliään.

Robinsonin sisko LaShawna Foster ja perheystävä Melissa Denson näkivät rautarouvan pelaavan ensimmäistä kertaa sitten WNBA-vuosien, mutta viimeiseen kotipeliin oli saapunut myös Kenyan puoliso Lisa, joka on vieraillut Liikuntatalolla aiemminkin.

- Elämä on tullut tielle kun olen aiemmin suunnitellut tulevani katsomaan Kenyan pelejä Huimassa. Mutta koko ajan oli selvää, että tässä pelissä tulen olemaan paikalla. Oli hienoa nähdä miten paljon häntä täällä arvostetaan, ja ymmärrän heti paremmin miksi hän on aina tullut Äänekoskelle takaisin, LaShawna Foster kertoo.