Real Madrid toisen kerran peräkkäin Euroopan ykköseksi – Juve kaatui peräti 4–1

Real Madrid jatkaa Euroopan jalkapalloykkösenä. Asiasta ei jäänyt epäselvyyttä myöhään lauantaina Cardiffissa, kun Real musersi Mestarien liigan loppuottelussa italialaisvastus Juventuksen peräti 4–1. Ottelu Cardiffissa oli avauspuoliajan jälkeen tasan 1–1, mutta toisella puoliajalla Real karkasi musertavaan voittoon.

Realista tuli ensimmäinen kahteen peräkkäiseen mestaruuteen Mestarien liigassa yltänyt joukkue. Kaikkiaan voitto on seuralle 12:s Mestarien liigassa ja sen edeltäjässä Euroopan cupissa. Espanjalle voitto on neljäs peräkkäinen, sillä Real voitti myös 2014 ja Barcelona 2015.

Juventus puolestaan on hävinnyt jo viisi viimeisintä Mestarien liigan finaaliaan. Seuran viimeisin voitto maanosan suurimmassa seurajoukkuekisassa on keväältä 1996.

Maalihanat ottelussa avasi Ronaldo, kukapa muukaan. Mestarien liigan tämän kauden maalikuningas iski 20. minuutilla, kun hänen vetonsa osui Juventus-puolustaja Leonardo Bonuccin jalkaan ja kimposi ohi Juve-vahti Gianluigi Buffonin.

Ronaldosta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt kolmessa Mestarien liigan finaalissa maalin. Samalla hän nousi legendaarisen Alfredo Di Stefanon rinnalle ainoina pelaajina, jotka ovat osuneet kolmessa finaalissa Euroopan cupissa tai Mestarien liigassa. Ja kirsikkana kakun päällä oli vielä se, että maali oli Real Madridille 500:s Mestarien liigassa.

Ottelun hienosti aloittanut Juventus tasoitti sitten 27. minuutilla, kun Mario Mandzukic osui upealla tavalla: selkä edellä kohti Real-maalia ollut Juve-hyökkääjä nosti pallon päänsä ja Real-pakki Dani Carvajalin yli ja yläriman alle, juuri Real-vahti Keylor Navasin ulottumattomiin.

Ratkaisu koettiin sitten toisen puoliajan ensimmäisen 20 minuutin täyttyessä. Ensin Casemiro vei Realin 2–1-johtoon 61. minuutilla, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Ronaldo teki 3–1. Maali jää historiaan, sillä se oli Ronaldolle, 32, aikuisuran 600:s maali. Realissa maaleja on tullut 406.

Loppuhetkillä Marco Asensio täydensi madridilaisjuhlat 4–1-maalilla. Juventukselle oli tehty sen tämän kauden aiemmissa 12 Mestarien liigan ottelussa yhteensä kolme maalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.