Renault-talli kutsuttiin FIA:n kuultavaksi

Kansainvälinen autoliitto FIA ottaa Renaultin F1-tallin kuultavaksi epäiltynä tahallisesta kolarista, jolla haettiin kilpailuetua Fernando Alonsolle. Epäily koskee viime vuoden Singaporen gp-kilpailua, jonka voittanut Alonso hyötyi tallitoverinsa Nelson Piquet Juniorin ulosajosta käytyään kilpailussa varhain ensi kertaa varikolla.

FIA vahvisti perjantaina todenneensa omissa tutkimuksissaan, että asia viedään eteenpäin. Järjestö ilmoitti Renaultin F1-tiimille, että sen edustajia odotetaan Pariisiin maailmanneuvoston kuultavaksi 21. syyskuuta.

Renault-talli vastaa Pariisissa FIA:n mukaan kysymykseen, järjestikö talli Piquetin ulosajon saadakseen turva-auton radalle, joka oli etu Alonsolle? FIA ei ole paljastanut mistä se on saanut käsiinsä todistusaineistoa, jonka pohjalta se käynnisti tutkimuksen tapauksesta. FIA:n lähteeksi on arvailtua Piqueta, joka sai kesällä potkut Renaultilta.

Jos Renault-talli todetaan syypääksi rikkeeseen, tuomio voi vaihdella rajuista sakoista aina tallin sulkemiseen sarjasta.

Renault-talli ei toistaiseksi ole kommentoinut millään tavalla asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.