Rinteen juhla päättyi pettymykseen – Korpisalolle voitto Columbuksen jatkaessa torstaista riemuaan

Joonas Korpisalon Columbus peittosi Pekka Rinteen Nashvillen suomalaismaalivahtien kohtaamisessa jääkiekon NHL:ssä. Columbus voitti kotonaan jatkoajalla värikkäiden vaiheiden jälkeen 4–3.

Kolmannen erän viimeisen seitsemän minuutin alkaessa ottelu oli tilanteessa 1–1, mutta sitten yleisölle tarjottiin neljä maalia reilussa kahdessa minuutissa. Ensin Columbus iski kaksi maalia 11 sekunnin välein ja näytti jo karkaavan voittoon. Nashville kuitenkin toipui tästä ja tuli kahden maalin takaa tasoihin vain kahdessa minuutissa. Jatkoajalla Artemi Panarin toi voiton Columbukselle illan toisella maalillaan.

Rinteelle, 36, ottelu toi tilastoihin komean tasaluvun, sillä hän ylsi kautta aikain kolmantena suomalaismaalivahtina 600 NHL-runkosarjapeliin. Kari Lehtonen on 649 ottelullaan tilastoykkönen, ja Miikka Kiprusoff torjui aikoinaan 623 pelissä.

–  Hieno nousu pisteeseen (jatkoaikatappiosta), mutta henkilökohtaisesti tämä tulos on pettymys, Rinne kuittasi NHL:n sivuilla.

Korpisalolla, 24, NHL-pelejä on nyt 79. Tällä kaudella hän on pelannut 16 ottelussa, mutta aloittavana vahtina peli oli vasta kolmas reilun puolentoista kuukauden aikana.

–  Startteja ei ole hirveästi tullut viime aikoina, joten oli hyvä auttaa joukkuetta ja saada voitto. Mennään päivä kerrallaan, 32 torjuntaa kirjannut Korpisalo totesi.

Columbuksen valmentajasta John Tortorellasta tuli samalla ensimmäinen yhdysvaltalainen valmentaja, joka on yltänyt 600 voittoon NHL:ssä. Tasalukuun pääsy ei ehkä loppujen lopuksi yllättänyt, sillä Columbus ei vain osaa hävitä torstaisin. Se on ottanut voitot kaikista tämän kauden 12 torstaipelistään, ja tuorein torstaionnistuminen sivuaa liigan ennätystä yhden viikonpäivän sukseessa. Detroit avasi kauden 2007–08 voittamalla 12 peräkkäistä keskiviikkopeliä.

Joonas Donskoi teki 3–2-voittomaalin San Joselle Vegasia vastaan jatkaen erinomaista virettään: maali oli Donskoille kahdeksas seitsemään viime peliin. Samalla hän sivusi NHL-ennätystään kauden 14. osumalla. Donskoi teki viime kaudella 14 maalia 66 pelissä, nyt sama määrä täyttyi NHL-uran neljännen kauden 46. ottelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.