Ristomatti Hakola hallitsi Suomen cupin sprinttiä

Ristomatti Hakola korkkasi maastohiihtokauden Suomen cupin sprinttivoitolla lauantaina Vuokatissa. Iivo Niskanen haastoi Hakolaa alkumatkasta ja Juho Mikkonen kirivaiheessa, mutta maajoukkueen ykkössprintteri otti 1,5 kilometrin reitillä hallitun voiton.

Mikkonen hölläsi loppusuoralla 1,61 sekunnin päähän. Niskanen jäi vapaalla hiihtotavalla voittajasta lopulta 2,74 sekuntia.

–  Voittaminen on aina yllättävän hienoa, Hakola virnuili voittajahaastattelussa.

–  Oli hienoa avata kilpailukausi, oli hieno kisa ja latu hyvässä kunnossa. Lumisadekaan ei ehtinyt hirveästi sitä hidastaa.

Hakola, Mikkonen, Niskanen ja Perttu Hyvärinen valmistautuivat kilpailuun Vuokatissa. Tutussa porukassa jokainen tiesi ennalta toistensa taktiikat.

–  Olemme spekuloineet taktiikoita useamman päivän. Jos näen joka aamu ensimmäiseksi nämä kaverit, tiedän kyllä, mitä he ovat tekemässä, kun hiihdetään sprintin finaalissa, Hakala totesi.

Mikkonen ja Niskanen osasivat vastaavasti odottaa, että Hakola haluaa hallita kilpailua kärkipaikalta.

Kuukausi Rukan maailmancupiin

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Niskanen oli tyytyväinen kauden avaukseen kolmannesta sijasta huolimatta.

–  Voimasuhteet olivat aika hyvin tiedossa, kun olen harjoitellut viikon yhdessä noiden samojen naamojen kanssa, Niskanen kertoi.

–  Minulle ei ole mikään itsestäänselvyys, että vapaan sprintti kulkee, mutta tuli ihan hyvä kamppailu. Oli sillä lailla hyvä päivä ja onnistunut kisakauden avaus.

Maailmancup alkaa marras-joulukuun vaiheessa Kuusamon Rukalla.

–  Minulla syyskuu saattoi olla vireen puolesta parempi kuin lokakuu, mutta nyt on kuukausi aikaa viimeistellä kuntoa Rukalle. Toistaiseksi tilanne on hallussa, mutta kunnon täytyy nousta ihan tappiin, jos meinaa pärjätä maailmancupissa, Niskanen jatkoi.

Vuokatissa hiihdetään sunnuntaina Suomen cupin viestit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.