Ritakallio valittiin Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Samalla valittiin myös varapuheenjohtajat.

Timo Ritakallio valittiin odotetusti Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Heikki Saukkomaa

STT

Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi on valittu työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita. Olympiakomitean puheenjohtajana neljä vuotta toiminut Risto Nieminen oli luopunut paikastaan.

Ritakallio on toiminut Suomen Suunnistusliiton puheenjohtajana, mutta luopuu Olympiakomitean puheenjohtajuuden myötä siitä paikasta. Suomen Suunnistusliitto tviittasi, että sen liittovaltuusto valitsee huomenna uuden puheenjohtajan.

Olympiakomitean syyskokous Lahdessa valitsi varapuheenjohtajina jatkamaan Susanna Rahkamon ja Jukka Rauhalan. Heillä ei ollut vastaehdokkaita.

Kuusi nimeä hallitukseen

Suomen Olympiakomitean hallitukseen on valittu Eki Karlsson, Lasse Mikkelsson, Matti Nurminen, Arja Sääkslahti, Anne Vierelä ja Antti Zittin. Nämä kuusi nimeä olivat myös ehdollepanotoimikunnan ehdottamat henkilöt hallitukseen.

Lahden kokouksen aikana esiin nousseet ehdokkaat Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande, Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi, Ilkka Rahnasto ja Hiihtoliiton varapuheenjohtaja Markku Haapasalmi eivät tulleet siis valituiksi.

Hallituksen jäsenistä Karlsson on Suomen Ladun toiminnanjohtaja, Mikkelsson liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja ja rehtori, Nurminen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja, Sääkslahti lasten liikuntakasvatuksen dosentti, Vierelä Voimisteluliiton puheenjohtaja ja Zitting Koripalloliiton puheenjohtaja.

Hallituksessa ovat lisäksi mukana Olympiakomitean uusi puheenjohtaja Ritakallio, varapuheenjohtajat Rahkamo ja Rauhala, Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah sekä kaksi urheilijajäsentä Olli-Pekka Karjalainen ja Sari Multala.

Entisen moukarinheittäjän Karjalaisen ja ex-purjehtijan Multalan, niin kuin myös hallitusten varajäsenten Juhani Pakarin ja Anne Taulun nimet olivat ehdollepanotoimikunnan esityksessä.

Pakari on AKK-Motorsportin puheenjohtaja ja Taulu Soveltavan liikunnan SoveLin toiminnanjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.