Rokin Maxi ja R.R.Valssitar rutistivat vahvat näytöt kunkkarivalintoihin

Kilpakorven radalla järjestetyt kaksipäiväiset ravit huipentuivat sunnuntaina ajettuihin suomenhevoslähtöihin. Niissä oli mukana monta Kuninkuusravien pääkilpailuihin pyrkivää osallistujaa. Loviisasta saapunut Rokin Maxi ja Pohjois-Savossa valmennuksessa oleva R.R.Valssitar antoivat parhaimmat näytöt, kun voittivat lähtönsä.

Nyyti-Maria Timosen valmentama Rokin Maxi oli mukana jo vuosi sitten Rovaniemellä, mutta ei kummoisesti menestynyt. Päätösmatkan kuudes sija oli paras. Ori on tänäkin kesänä ollut varsin potentiaalinen ehdokas Lahteen.

– Kyllähän tämä varmasti ainakin kuuluisi. Ori on yksi semmoinen, jolle täydet ja ylipitkät matkat käyvät tosi hyvin. Maili on varmasti huonoin matka, mutta kyllä se senkin menee, viimeiset startit ajanut Esa Holopainen pohti.

– Hevonen jaksaa mennä, joten sillä on tosi mukava ajaa. Nytkin koetin vaan ajaa niin, että mennään ravia ja tasaisen reipasta koko ajan. Se on kuitenkin tämän paras ase.

Rokin Maxi yllätti ohjastajansa jo alussa. Tarkoitus oli päästä jossain vaiheessa kiertämään keulahevosen kupeelle, mutta lähtönopeutta löytyi sen verran paljon, että kyseinen paikka irtosi jo alkumatkalla.

Osaomistaja Markku Pasanen arvioi, että Rokin Maxilta puuttuu vielä sekunti tai vähän toistakin kilometriajasta. Luottamusta löytyy, kun 12-vuotias ori on parantanut kesäkeleilläkin.

R.R.Valssitar juoksi tammoille rajatussa tasoituksessa johtaneen Taruntuulen takana, mistä kiri loppusuoralla ohi. Molemmat olivat startanneet 40 metrin takamatkalta.

– Lähdettiin varman päälle ja kaikki meni kuin elokuvissa, valmentamaansa voittajaa ohjastanut Kimmo Taipale tiivisti.

– Juoksu oli semmoinen, jos joku olisi ollut ulkopuolella, hevonen olisi puristanut paljon paremminkin, mutta ei ollut tarvetta.

Taruntuulen kokonaisansiot lähentelevät jo sataa tonnia, mutta R.R.Valssittaren tilin kokonaissaldo on vasta reilut 32 000 euroa. Onko siten mielenkiintoa kuningatarkisaa kohtaan?

– Totta kai kiinnostaa. Se on ihan selvä, Taipale napautti.

R.R.Valssittaren tallikaveri Välkyn Tuisku on käytännössä varma nimi kuninkuuskisaan ja alkaa lukeutua jopa suosikkeihin. Näin ollen kaksi valmennettavaa voisi olla mukana päälähdöissä.

– Kyllähän se olisi semmoinen juttu, että vähän käsittämättömältä kuulostaa. Kyllä sitä vanhana miehenä kiikkustuolissa monta kertaa muistelisi.

Ikänsä raveja harrastanut ja opettajan työstä eläkkeellä oleva Eero Laitinen saapui Kangasniemen suunnalta Kilpakorpeen vasta ensimmäisen kerran. Tuloksena oli Kaapin kanssa 2 500 euron arvoinen voitto nuorten suomenhevosten sarjassa, mutta erityisesti tunnelma säväytti.

– Kun tulimme portista sisään, fiilis oli heti mahtava. Siitä innostuneena voittokin oli sitten jo odotettu ja varmasti tulemme uudestaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .