Romar tähyää syöksyrinteeseen, naisten kiekkojoukkue haastaa Kanadan

Alppihiihtäjä Andreas Romarilla on tiistaina toinen yritys päästä kisaamaan Pyeongchangin syöksyrinteessä. Sunnuntaina tuuli tuiversi syöksykisan nurin ja siirsi sen torstaille, mutta tiistaina on määrä kilpailla alppiyhdistetyssä.

Kilpailu avaa suomalaisten vilkkaan urheilupäivän Etelä-Koreassa. Alppiyhdistetyn syöksyn on määrä alkaa kello 4.30 Suomen aikaa, ja pujottelun vuoro on kello 8.

Lumilautailun suomalaislajit jatkuvat kello 6.30 alkavalla miesten lumikourun karsintakisalla. Siihen osallistuvat Janne Korpi, Markus Malin ja Peetu Piiroinen, joka ehti jo kilpailla slopestylen karsinnassa.

– Odotan tosi kovatasoista kisaa. Olen tosi tyytyväinen, jos pääsen finaaliin, Piiroinen ennakoi.

Hän on mukana kolmansissa olympialaisissaan, kuten myös Malin. Korpi on trion kokenein, sillä hän kilpailee neljättä kertaa olympialaisissa.

Naisleijonille luvassa hikinen urakka

Naisten jääkiekkojoukkue avasi olympiaturnauksen 1–3-tappiolla Yhdysvalloille, ja tiistaina vastaan tulee vielä kovempi joukkue, Kanada. Se on voittanut neljä naisten olympiakultaa peräkkäin.

– Kanada on hyvin luisteleva joukkue, ja saamme tehdä kovan määrän töitä, kapteeni Jenni Hiirikoski arvioi.

Hänen mukaansa avaustappio jäi sopivasti harmittamaan joukkuetta. Pelaaminen kaipaa huolellisuutta, jotta lajin suurvallan voi haastaa tosissaan.

Kiekkopeli alkaa kello 9.40 Suomen aikaa.

Pärmäkosken mitalista lisävauhtia

Suomen aikaa aamupäivällä, mutta paikallista aikaa vasta illansuussa starttaavat maastohiihdon sprinttikilpailun aika-ajot. Suomalaiset saivat Aino-Kaisa Saarisen mukaan lisää virtaa Krista Pärmäkosken lauantaisesta mitalista, ja odotukset ovat korkealla.

– Rata on haastava, ja siinä pitää osata hiihtää monipuolisesti, Saarinen ennakoi.

Hänen lisäkseen perinteisen hiihtotavan kisassa ovat mukana naishiihtäjistä Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Pärmäkoski, mieshiihtäjistä suomalaisten tämän kauden sprinttiykkönen Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen.

Naisten aika-ajo alkaa kello 10.30 Suomen aikaa, miesten kello 11.05. Jatkoon pääsee 30 parasta naista ja miestä, ja pari tuntia kestävät pudotushiihdot pääsevät vauhtiin kello 13.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.