Roosa Ylönen, 19, ei mahtunut kaksi vuotta sitten keihäänheitossa edes alueleirille – nyt Kalevan kisojen neljäs sija tuntuu uskomattomalta

Naisten keihäs: Ennätystään jälleen parantanut Roosa Ylönen oli viimeiseen kierrokseen asti kiinni SM-pronssissa.

Hankasalmelainen Roosa Ylönen oli enemmän kuin tyytyväinen ensimmäisten Kalevan kisojen saldoonsa. Nuoren 19-vuotiaan urheilijan kotiinviemisinä olivat keihäänheiton neljäs sija ja oman ennätyksen kohentaminen reippaasti yli metrillä.

– Ihan mielettömät Kalevan kisat. Vielä kaksi vuotta sitten en mahtunut alueellisille maajoukkueleirityksille ja nyt olin jo mitalikannassa kiinni pitkään.

Pitkään tosiaan näytti siltä, että Äänekosken Urheilijoita edustava Ylönen ottaisi finaalista pronssisen mitalin 53,83 metrin heitollaan.

Viimeisellä heittokierroksella Lappeenrannan Urheilumiesten Saara Lipsanen kiilasi kuitenkin hopealle komealla 56,66 metrin kaarella.

Pronssimitali jäi Ylöseltä lopulta vain kahdeksan senttimetrin päähän, mutta mitalin menetys ei nuorta urheilijaa juuri haitannut.

– Ei tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen koko hommaan. Kyllä tämä on aivan uskomatonta, Ylönen hehkutti.

Perjantain karsinnassa Ylönen heitti jo oman ennätyksensä 54,06. Myös finaalisuoritus oli 75 senttimetriä parempi kuin edellinen ennätys 53,08.

– En pysty käsittämään sitä vieläkään, että olen Kalevan kisoissa heittämässä ennätyksiä ja kilpailemassa mitaleista täällä esikuvieni kanssa.

Ylösen valmentaja on keihäslegenda Kimmo Kinnunen. Valmennussuhde jatkuu entiseen tapaan, vaikka Kinnunen pestattiin juuri Kiinan keihäänheittäjien päävalmentajaksi.

Ylösen kaksi ensimmäistä heittoa jäivät kauaksi kärjestä ja alle 50 metrin, mutta urheilija pysyi kisassa mukana kolmannellaan heitolla, joka kantoi 52,61.

Ylönen teki saman tempun karsinnoissa, joissa hän heitti finaaliin vieneen ennätyksensä kolmannellaan.

– Näköjään haluan pistää rahoille vastinetta näissä kisoissa. Löytyy vähän show-naisen elkeitä, hän naurahtaa.

Perjantain karsinnassa Ylönen paransi tulostaan kertaheitolla noin yhdeksän metriä, mikä nosti sijoitusta kymmenen sijaa.

– Jotenkin sieltä se lähtee se sopivanlainen aggressiivisuus, kun on tosiaan selkä seinää vasten.

Nuorten MM-kisoissa viime viikolla Tampereella Ylönen joutui pettymään. Hän heitti 49,64 ja karsiutui finaalista.

– Jotenkin tuon MM-kisojen pettymyksen jälkeen tämä on antanut itseluottamukselle ihan hirveää buustia.

Ylönen sai Kalevan kisoista myös roiman annoksen motivaatiota.

– Kyllä tämä antaa ihan hirveästi motivaatiota tehdä talvella töitä mitaleita ja isompia kisoja kohti.

Naisten keihäskisassa voiton vei Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas. Berliinin EM-kisoihin lähtevä Kangas heitti parhaallaan 57,09.

– Periaatteessa jäi ihan hyvä fiilis. Kiva oli kisata ja hienoa olla Suomen mestari. Aina sitä kuitenkin haluaisi voittaa vähän paremmalla tuloksella, Kangas totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .