Rosberg onnistui, Hamilton teki virheen

Britannian oikukas sää piti tallit ja kuljettajat varpaillaan formula ykkösten Britannian gp:ssä. Aika-ajon kolmosjakson lopussa paalupaikka ehti vaihtua useamman kerran, kun sade yltyi ja sitten laantui.

Paalulta Silverstonen radalle huomenna ampaisee MM-sarjaa johtava Mercedes-tallin Nico Rosberg. Hän lähti viime hetkillä kokeilemaan, josko pystyisi parantamaan aikaansa ja onnistui.

- Onnistuin viimeisessä kolmessa mutkassa, Rosberg setvi paalupaikkakierrostaan.

MM-sarjassa toisena oleva Rosbergin tallitoveri Lewis Hamilton jäi kuudenneksi. Hän teki virheen jättäessään viimeisen nopean kierroksen yrityksen kesken todettuaan kierroksen alussa, että on kaksi sekuntia kärkiaikaa jäljessä. Radan loppu oli kuitenkin kuivamassa, joten siellä olisi ollut tilaisuus ajaa eroa kärkeen kiinni.

- Hänestä kierros tuntui huonolta ja hän tuli pois. Se oli harmi, koska kolmossektorissa aikaa olisi voinut parantaa, Mercedes-tallin johtaja Paddy Lowe sanoi BBC:lle.

Williamsin ja Ferrarin kuljettajat putosivat jatkosta aika-ajon ensimmäisellä jaksolla. Tallit odottivat kostean radan kuivuvan ensimmäisen jakson lopussa, mutta toisin kävi.

Williamsin Valtteri Bottas oli aika-ajossa 17:s ja hänen tallitoverinsa Felipe Massa 18:s.

- Ihan liian kauan odotettiin, Bottas harmitteli MTV Sportin haastattelussa.

Ferrarin Kimi Räikkönen oli 20:s ja hänen tallitoverinsa Fernado Alonso 19:s.

- Kakkossektorissa satoi vettä. Tänään näin, Räikkönen muisteli kolmosjakson nopeaa kierrostaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tällaisella radalla ajetaan viikonlopun F1-kisa