Roy Hodgson yksi suosikeista Liverpoolin peräsimeen

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Roy Hodgson on yksi suurimmista suosikeista Englannin Valioliigan Liverpoolin uudeksi päävalmentajaksi.

Joukkuetta kuusi kautta valmentaneen espanjalaisen Rafael Benitezin lähdöstä ilmoitettiin eilen. Liverpoolin johto on vakuuttanut, että uuden päävalmentajan valintaa ei tehdä paniikkiratkaisuna.

Hodgson on toiminut valioliigaseura Fulhamin päävalmentajana joulukuusta 2007 lähtien. Päättyneellä kaudella Fulham sijoittui Valioliigassa 12:nneksi ja nousi Eurooppa-liigan karsinnoista aina finaaliin, jossa se hävisi Atletico Madridille 1–2. Toukokuussa Hodgson valittiinkin Englannissa vuoden jalkapallovalmentajaksi.

Suurimpien suosikkien joukkoon kuuluu myös Aston Villan Martin O'Neill. On myös väläytelty mahdollisuutta, että entinen Liverpool-valmentaja Kenny Dalglish toimisi väliaikaisena päävalmentajana ennen kuin Benitezille löydetään sopiva korvaaja.

Päättyneellä kaudella Liverpool sijoittui Valioliigassa seitsemänneksi, mikä on joukkueen heikoin tulos sitten kauden 1998–99.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.