Rukan kisojen päätöspäivänä hiihtotapa vaihtuu perinteisestä vapaaseen – Niskanen ja Pärmäkoski säntäävät kolmansilta sijoilta takaa-ajoon

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin Rukan viikonloppu huipentuu tänään, kun maastohiihdon minikiertueella kisataan takaa-ajo. Lisäksi maailmancupin pisteitä on jaossa yhdistetyssä ja mäkihypyssä.

Naisten kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu käynnistyy kello 11.10, kun Krista Pärmäkoski lähtee tavoittamaan Norjan Therese Johaugia ja Yhdysvaltojen Sadie Maubet Bjornsenia. Johaug saa etumatkaa 27 ja Maubet Bjornsen yhdeksän sekuntia.

–  Sää tulee olemaan vähän kylmempi ja satelee lunta. Neljä kertaa mennään tuo hirmunousu, joka varmasti suosii Thereseä. Takaa tulee kova joukko, mutta lähden taistelemaan. Pystyn menestymään myös vapaalla ja lähden tekemään hyvää tulosta, Pärmäkoski suunnitteli.

Iivo Niskanen lähtee miesten 15 kilometrin vapaan takaa-ajoon minikiertueen kolmannelta sijalta.

Lauantaina hän voitti 15 kilometrin perinteisen, mutta kilpailun toisen Norjan Johannes Hösflot Kläbon ja kolmannen Emil Iversenin viikonloppu on sujunut kokonaisuutena tuloksekkaammin, kun kaksikko menestyi jo perjantain sprintissä.

Sunnuntaina alkuiltapäivästä kisattavassa vapaan takaa-ajossa Niskasella on kirittävää Kläboon 18 ja Iverseniin kaksi sekuntia.

–  Tunnelma ei tule olemaan yhtään huonompi kuin lauantaina. Nyt on saatu kausi hyvin auki, Niskanen korosti kotiyleisön merkitystä.

Niskaselle vapaa on heikompi hiihtotapa, mutta Suomen riveistä ainakin Lari Lehtonen myöntää vapaan olevan vahvempi kulkutapa. Hän lähtee matkaan sijalta 20, joten meno on ollut kelvollista myös perinteisen kilpailuissa.

–  Kyllä tämä luo odotuksia. Luotan silti enemmän vapaan tyyliin, Lehtonen sanoi perinteisen 19. sijan jälkeen.

Yhdistetyssä riittää parannettavaa

Yhdistetyn miehet avaavat sunnuntaiaamun kello 10.10 mäkikilpailulla. Kymmenen kilometrin hiihto on edessä kello 15. Suomen osalta yhdistetyn kilpailut ovat menneet huonosti, kun Ilkka Herola oli perjantaina 13:s ja Leevi Mutru lauantaina 20:s.

Mäkisuorituksiensa kanssa tuskaillut Eero Hirvonen keskeytti Rukan viikonlopun lauantaina ja lähtee harjoittelemaan.

Parannettavaa riittää myös mäkimiehillä. Vain Niko Kytösaho selvisi toiselle kierrokselle lauantain kilpailussa ja nappasi uransa parhaan maailmancupin sijoituksen 21.

Suurmäestä sunnuntain kilpailu alkaa kello 17.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.