Runkosarjan voitto ja kotietu pudotuspeleihin takataskussa – Kirittäret kohtaa tänään Lapuan vapautunein mielin

Kirittäret varmisti perjantai-iltana runkosarjan voiton huippujännittävässä ottelussa Manse PP:tä vastaan. Tänään vastassa Hippoksella on Lapua, jolla panosta jatkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa vielä riittää.

Kirittäret esiintyy tänään viimeistä kertaa kotikentällään Hippoksella ennen viikon päästä käynnistyviä naisten Superpesiksen pudotuspelejä. Sunnuntai-iltapäivän otteluun Kirittäret saa vieraakseen Lapuan. Tämän jälkeen joukkueella on ylemmässä jatkosarjassa jäljellä vielä yksi ottelu; ensi keskiviikon vierasreissu Raumalle.

Kirittäret voi lähteä jatkosarjan kahteen viimeiseen koitokseen rennoin mielin, sillä joukkue varmisti perjantaina Tampereella nähdyssä trillerissä runkosarjan voiton. Tampereella Kirittäret kaatoi hallitsevan mestarin, Manse PP:n, vaikka hävisi ensimmäisen jakson. Toinen jakso kirjattiin Kirittärille ja supervuoropari päättyi 0-0. Kotiutuslyöntikisassa Emma Nieminen onnistui kotiuttamaan Ella Korpelan ja Marjukka Urpelainen Eeva Mäki-Maukolan. Näin ollen koko ottelu jyväskyläläisille lukemin 1-2 (3-1, 1-4, 0-0, 1-2).

– Molemmat joukkueet tekivät laadukkaasti tilanteita. Ensimmäisellä jaksolla meidän kotiutusyritykset karkailivat laittomiksi, mutta toisella jaksolla selvästi parempaa tekemistä sisäpelissä. Ulkopeli oli kaiken kaikkiaan todella hyvää, Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen kommentoi perjantai-illan huippuottelua.

Voitto Tampereelta ja runkosarjan piikkipaikan varmistaminen takaavat pudotuspeleihin lähdettäessä Kirittärille kotiedun puolivälieriin sekä välieriin ja finaaliin, mikäli Kirittäret niihin asti tiensä selvittää.

Ja kun tutkailee Kirittärien viimeaikaisia esityksiä, on helppo ennustaa, että tänä syksynä Jyväskylässä pelataan naisten Superpesiksen mitaleista yhden kauden tauon jälkeen. Kirittäret on nimittäin toistaiseksi voittanut kaikki jatkosarjan ottelunsa, ja kun lukuun otetaan myös alkusarja, on voittoputkella nyt mittaa seitsemän ottelua.”On tärkeää, ettei peliote karkaile”
 


Tänään Hippoksella pelattava ottelu on kahden 2000-luvun naispesäpallon menestyneimmän seuran kohtaaminen. Kuluvalla vuosituhannella jaetuista 18 mestaruudesta kahdeksan on mennyt Kirittärille ja seitsemän Lapuan Virkiälle. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, ja molemmat ottelut ovat olleet äärimmäisen tiukkoja ratketen vain yhden juoksun erolla. Ensin Lapua voitti kesäkuussa oman kotiottelunsa 1-0 (3-3, 2-1) ja heinäkuussa vastaavasti Kirittäret vei voiton Jyväskylässä 1-0 (1-0, 3-3).

Lapualaisille iltapäivän ottelussa on vielä kovat panokset ajatellen lähtökohtia pudotuspeleihin, sillä joukkueelle ovat yhä mahdollisia sarjataulukon loppusijoitukset 2-4.

– Lapualla on vielä mahdollisuudet kakkossijaan runkosarjassa. Meillä taas on joukkueessa nyt todella hyvä ja vapautunut tunnelma. Odotan hienoa pesisviihdettä, Viljanen hekumoi.

Luonnollisesti runkosarjan voiton varmistamisessa ja todellisen panoksen puuttumisessa on myös uhkansa ajatellen Kirittärien kahta viimeistä jatkosarjan ottelua. Olisi ymmärrettävää, jos pelaajien ajatukset alkaisivat harhailla jo tulevissa playoff-kamppailuissa.

– On tärkeää, ettei meidän hyvä peliote lähde tässä vaiheessa karkailemaan. Tiettyjä asioita pyritään yhä hiomaan pudotuspelejä ajatellen, Viljanen näkee.

Kirittärillä on nyt toki myös mahdollisuus kierrättää pelaajamateriaalia ja tarjota paljon urakoineille hieman lepoa.

– Katsotaan tilannetta. Jos on pieniä loukkaantumisia tai vaivoja joillakin pelaajilla, voimme heitä vähän lepuuttaa, mutta vielä en osaa tarkemmin sanoa, Viljanen totesi lauantaina.

Naisten Superpesistä Hippoksella: Kirittäret – Lapua sunnuntaina 5.8. klo 16:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .