SI: Mark Cubanin NBA-joukkueessa vuosia jatkunutta ahdistelua

Ahdistelusta syytetty ex-toimitusjohtaja Ussery on kuulunut Yhdysvaltain urheilujohtajien tähtikaartiin.

NBA-koripalloliigan Dallas Mavericksin toimistohenkilökunnan piirissä on vallinnut vuosikausien ajan syövyttävä työilmapiiri, paljastaa Sports Illustrated. Joukkueen entinen toimitusjohtaja Terdema Ussery syyllistyi seksuaaliseen ahdisteluun, eikä henkilöstöjohto reagoinut työntekijöiden valituksiin.

Mavericksin omistaa Shark Tank -tv-ohjelmassa esiintyvä Mark Cuban, joka on yksi NBA:n tunnetuimmista omistajista. Häneen ei kohdistu väärinkäytössyytöksiä, mutta lukuisat Sports Illustratedin haastattelemat työntekijät sanoivat olevansa varmoja, että Cubanin on täytynyt tietää ongelmista.

Cuban reagoi uutiseen irtisanomalla Mavericksin henkilöstöpäällikön ja joukkueen verkkosivujen toimittajan, joka oli aiemmin saanut jatkaa tehtävässään, vaikka oli saanut kaksi syytettä pahoinpitelyistä.

Ahdistelusta syytetty ex-toimitusjohtaja Ussery on kuulunut Yhdysvaltain urheilujohtajien tähtikaartiin. Harvardissa opiskellut juristi nousi CBA-koripalloliigan toimitusjohtajaksi 32-vuotiaana, eteni Niken johtotehtäviin ja Mavericksin toimitusjohtajaksi. Hänestä uumoiltiin jopa NBA:n toimitusjohtajaa, kun David Stern oli luopumassa paikasta.

Ussery siirtyi Mavericksista Under Armour -urheiluvälinevalmistajan johtotehtäviin 2015, mutta lähti yhtiöstä alle kahden kuukauden kuluttua. Sports Illustratedin mukaan Ussery oli ahdistellut naistyöntekijää uudessa työpaikassaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.