SKA niukasti Jokereita parempi kuumassa koitoksessa – SKA:n ykkössentteri Lehterä ei antanut kommentteja

Jokerit ja Pietarin SKA valmistautuivat tulevaan jääkiekkokauteen keskinäisellä kiihkeällä ottelulla Vantaalla. Vauhdikkaan kamppailun vei SKA 2–1 osin suomalaisten keskushyökkääjiensä Jori Lehterän ja Joonas Kemppaisen avittamina. Pietarilaissikermän kolmas suomalaisentteri Jarno Koskiranta oli huilivuorossa.

–  Hyvä reenipeli. Kauden ainoa päämäärä on, että pokaalia nostetaan sen päätteeksi, Kemppainen kuvasi.

Tikkurilan jäähallissa 1  822 katsojaa sai todeta, kuinka isossa roolissa sekä Lehterä että Kemppainen olivat. Duo miehitti SKA:n ykkös- ja kakkosvitjojen keskustaa, ja luottoa riitti myös erikoistilannepelaamisessa. Lehterän rinnalla hyökkäsivät Vladimir Tkatsev ja Sergei Plotnikov, Kemppaisen laiturit olivat Dimitri Kagarlitski ja Aleksander Barabanov.

–  Nyt alkaa näyttää enemmän joukkuepelaamiselta, Kemppainen myhäili.

Suomalaismedia odotti Lehterältä turhaan kommenteja, sillä jo kesken pelin SKA:n lehdistövastaavat ilmoittivat etukäteistiedustelussa, että Lehterä ei ole oman tahtonsa mukaisesti haastateltavissa lainkaan.

Lehterä palasi KHL:ään tahkottuaan NHL:ssä viisi kautta kahdessa seurassa. Maaliskuun lopussa Lehterä sai Pirkanmaan käräjäoikeudessa huumausainerikoksesta neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion, josta hän on valittanut hovioikeuteen.

Kemppaisella taas luisti hokkareiden lisäksi juttukin.

–  SKA:ssa jokaisesta asiasta huomaa, että halutaan voittaa. Se on myös isoin syy, miksi tulin tänne Ufasta, Kemppainen paljastaa.

Tukea riittää isossa ryhmässä

Kemppaisen mukaan sekään ei hierrä, että kaikki SKA:n kolme suomalaista kisaavat keskushyökkääjän peliajasta.

–  Joukkuelaji, kaveria tuetaan ja autetaan niin paljon kuin pystytään, Kemppainen kuvasi.

Suomalaistrion lisäksi SKA:lla on riveissään kolme ruotsalaista, joten yksi ulkomaalaisista joutuu väistämättä vuorollaan huilaamaan ottelukokoonpanosta.

–  Yhdestä ylimääräisestä ulkomaalaispelaajasta huolimatta henki on ollut erittäin hyvä. Ruotsalaiset ovat ihan mukavia, Kemppainen taustoitti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.