Safarova eteni Ranskan avointen finaaliin

Tenniksen Ranskan avointen naisten finaalissa kohtaavat yksi naistenniksen kaikkien aikojen suuruuksista ja suhteellisen tuntematon grand slam -finaalien ensikertalainen. Maailmanlistan ykkönen Serena Williams saa lauantaina vastaansa tshekkiläisen Lucie Safarovan.

Turnauksessa 13:nneksi sijoitettu Safarova selvitti tiensä finaaliin voittamalla seitsemänneksi sijoitetun serbi Ana Ivanovicin 7–5, 7–5. Williams hävisi välierässään ensimmäisen erän mutta nousi voittoon 23:nneksi sijoitetusta sveitsiläisestä Timea Bacsinszkystä lukemin 4–6, 6–3, 6–0.

Safarova oli ikionnellinen kaadettuaan turnauksen vuonna 2008 voittaneen Ivanovicin. 28-vuotias tshekki selvisi grand slam -finaaliin nyt ensimmäistä kertaa urallaan, välierissäkin hän oli vasta toista kertaa.

– Tämä on unelmien täyttymys, en voi vieläkään uskoa tätä. Aloitin liian hitaasti, mutta yritin nostaa tasoani ja aloin pelata todella aggressiivisesti, Safarova kertoi.

Ivanovic johti avauserää jo 5–2 ennen kuin Safarova löysi huipputasonsa ja jyräsi erävoittoon vahvoilla kämmenlyönneillään. Toisessa erässä Safarovalla oli 5–4-tilanteessa syöttövuorossaan ottelupallo, mutta Ivanovic taisteli yhdeksänminuuttisen pelin voittoon. Safarova kuitenkin pystyi ratkaisevaan murtoon 5–5-tilanteessa.

– Kun tajusin, että voin olla finaalissa, siitä tuli tiukkaa. Mietin liikaa enkä pystynyt keskittymään, Safarova kertasi.

Williamsilla tuskainen voitto

Williamsille avauserät ovat olleet tämän vuoden turnauksessa vaikeita, sillä jo neljättä kertaa viidessä viime ottelussa hän hävisi ensimmäisen erän. Yllättäen välieriin selvinnyt Bacsinszky vei avauserän rohkealla hyökkäyspelillä. Toisessa ja kolmannessa erässä sveitsiläinen jäi kuitenkin jyrän alle.

Amerikkalaistähden tehtävää vaikeutti se, että hän pelasi sairaana. Williams hengitti raskaasti ja näytti tauoilla todella voipuneelta.

– Yritin jatkuvasti löytää energiaa ja jatkaa taistelua. Oloni ei ollut hyvä, Williams kertoi.

Käännekohta nähtiin toisessa erässä, kun Williams mursi ollessaan tappiolla 2–3. Sen jälkeen hän ei enää hävinnyt peliäkään.

Williams tavoittelee lauantaina kolmatta Ranskan avointen voittoaan ja yhteensä 20. grand slam -mestaruuttaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.