SaiPa yt-neuvottelee myös valmentajien ja pelaajien kanssa – vakituinen henkilöstö lomautetaan

Jääkiekkoliigan lappeenrantalaisseura SaiPa kertoi tiistaina, että Liiga-SaiPa Oy:n yt-neuvottelut laajenevat koskemaan määräaikaista henkilöstöä eli neuvotteluiden piiriin kuuluvat pelaajat ja valmennus. Vakituisen henkilöstön kanssa käydyt neuvottelut ovat puolestaan johtaneet lomautuksiin.

–  Menettely koskee koko valmennusta edustusjoukkueessa ja A-nuorissa, sekä joukkueen pelaajia. Alustavan arvion mukaan mahdolliset määräaikaiset lomautukset voisivat toteutuessaan koskea kaikkia Liiga-SaiPa Oy:ssä määräaikaisena työskenteleviä valmentajia ja pelaajia. Alustavan arvion mukaan lomautusten kesto on 30–90 päivää, SaiPa tiedotti.

Valmennuksen ja pelaajien yt-neuvottelut alkoivat tiistaina, ja niiden arvioidaan päättyvän sunnuntaina.

–  Neuvottelemme eri vaihtoehdoista joilla saamme toteutettua tarvittavat säästöt. Vaihtoehtoina on mm. yhdessä sovitut leikkaukset palkkoihin, tai viime kädessä lomautukset, Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi.

Liiga-SaiPa Oy:n koko vakituinen henkilöstö lomautetaan 60–90 päiväksi tulevan viiden kuukauden aikana.

Kuopion Palloseurassa lomautuksilta vältyttiin

Viime syksynä jalkapallon miesten Suomen mestariksi 43 vuoden tauon jälkeen palannut Kuopion Palloseura kertoo, että yt-neuvotteluissa on päädytty 50 prosentin määräaikaiseen palkanalennukseen, joka koskee kaikkia mies- ja naispelaajia sekä joukkueiden valmennusryhmiä. Lomautuksilta vältyttiin.

–  Meille oli tärkeintä, ettei ketään tarvinnut lomauttaa ja tällä ratkaisulla pystymme varmistamaan kaikkien toimeentulon. Näin pystymme pitämään joukkueet ennallaan ja pääsemme valmistautumaan kauteen hyvistä lähtökohdista, kun kausi 2020 jossain vaiheessa alkaa. Tämä oli paras ratkaisu niin urheilullisesti kuin taloudellisesti, kommentoi Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen.

Viime viikolla KuPS kertoi, että Kuopion Palloseura Oy:n toimistoväki on lomautettu tai osa-aikaistettu. Lomautukset ovat voimassa toistaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.