Saksa ja Ghana jatkoon

Saksan menestymään tottunut jalkapallomaajoukkue oli tiukan paikan edessä, kun se kohtasi Ghanan MM-kisojen D-lohkon päätöskierroksen ottelussa. Vain voitto varmistaisi paikan neljännesvälieriin.

Saksa ei pettänyt kannattajiensa odotuksia, vaan kaatoi Ghanan 1–0 ja nousi lohkovoittajaksi. Ottelun ainoan maalin teki 21-vuotias Mesut Özil. Werder Bremenin hyökkäävä keskikenttäpelaaja ampui pallon komeasti verkkoon rangaistusalueen rajalta ottelun 60. minuutilla. Maali oli Özilille suuri helpotus, sillä hän oli ensimmäisellä puoliajalla hukannut loistavan maalipaikan.

– Olin vihainen itselleni. Olin pettynyt, mutta tiesin että tulisin tekemään maalin, Özil kertoi.

Saksan päävalmentaja Joachim Löw kertoi valaneensa puoliajalla Öziliin uskoa siihen, että tämä vielä onnistuisi maalinteossa.

– Tämä oli uskomattoman intensiivinen ottelu, eikä kovinkaan moni asia onnistunut meiltä. Nyt olemme kuitenkin selviytyneet seuraavaan vaiheeseen, Löw sanoi.

Ilman hyökkääjätähti Miroslav Klosea pelannut Saksa ei päässyt helpolla. Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti ja loivat paljon maalintekopaikkoja. Toisella puoliajalla nähtiin hieman varovaisempaa peliä, Saksan johtomaali tosin kannusti Ghanaa jälleen hyökkäämään.

Tappiosta huolimatta Ghana selviytyi jatkoon lohkokakkosena, sillä Australia voitti samaan aikaan Serbian. Ghana ja Australia päätyivät tasapisteisiin, mutta jatkopaikka meni afrikkalaisille paremman maalieron ansiosta.

– Saksalla on erinomainen joukkue. Meillä oli paikkamme ja pääsimme jatkoon, mikä on pääasia, sanoi Ghanan päävalmentaja Milovan Rajevac.

Saksa kohtaa neljännesvälierissä verivihollisiinsa lukeutuvan Englannin. Ghana saa vastaansa Yhdysvallat.

– Ottelu Englantia vastaan on tietysti klassikko, sanoi Saksan laitapakki Philipp Lahm.

– Voimme katsoa eteenpäin luottavaisina, mutta tiedämme myös, että on asioita, joita meidän täytyy parantaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.