Salibandybuumi leimahti Monnarilla – katsojia jouduttiin käännyttämään ovelta

Jyväskylässä riehuu nyt salibandybuumi, sillä kaikki halukkaat eivät mahtuneet Monitoimitalolle seuraamaan Happeen ja SSV:n välistä toista välieräottelua. Edes paikalla olleen tasan tuhannen katsojan tiivistämisyritykset eivät tuoneet tarvittavaa lisätilaa Monnarin lehtereille.

Katsomon kapasiteetiksi on ilmoitettu 1138, mutta sunnuntaina osan tilasta vei tv-kalusto.

– Emme saaneet tiivistettyä tarpeeksi ja ehkä 100–150 katsojaa jäi pihalle. Positiivinen ongelma, mutta harmittaa tämäkin, Happeen monitoimimies Lasse Riitesuo sanoi.

Ovelta käännytetyt menettivät kaiken huipuksi yhden Happeen historian kokonaisvaltaisesti vahvimmista otteluista, sillä hirvipaidat löylyttivät SSV:n 6–0. Näin välieräsarja on tilanteessa 1–1, finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Finaalien kohdalla jyväskyläläisten pelipaikkaongelmat jatkuisivat, sillä salibandyliiga vaatii finalistilta 2500 katsojan kotiareenan. Näin Happee olisi pakotettu viemään kotipelinsä Synergia-areenalle, mikä taas on taloudellinen riski.

– Meidän pitäisi varautua kenties kolmeen finaalipeliin. Ja jos JYP pelaa samaan aikaan, meidän pitäisi rakentaa peliareena jäänpeittolevyistä lähtien. Se taas on noin 10 000–15 000 euron urakka, Riitesuo perkasi.

– Totta kai haluaisimme tehdä supertapahtuman jäähalliin, mutta siinä on riskinsä. Tässä on jouduttu selvittämään varasuunnitelman varasuunnitelmiakin.

Happeen seuraava kotipeli on Monnarilla lauantaina kello 15.30. Tuolloin kaikki halukkaat pyritään ahtamaan lehtereille.

– Toivottavasti yleisö ymmärtää heti alusta asti istua mahdollisimman tiiviisti.

Lue lisää Happeen hienosta välierävoitosta maanantain Keskisuomalaisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .