San Josen päävalmentaja on optimistinen Thorntonin jatkohalujen suhteen

Jääkiekon NHL-kauteen valmistautuva San Jose menetti kesän siirtomarkkinoilla muun muassa luottohyökkääjä Joe Pavelskin, mutta on edelleen optimistinen siitä, että monivuotinen tähtihyökkääjä Joe Thornton jatkaisi joukkueessa. Thornton, 40, siirtyi Bostonista San Joseen kesken kauden 2005–06 ja on noussut yhdeksi seurahistorian legendaarisimmista pelaajista.

–  Ymmärtääkseni Joe Thornton aikoo pelata. Näin hänet treenisalilla kaksi päivää kauden päättymisen jälkeen. Ajattelen hänen olevan yhä sillä mielellä, että hän aikoo pelata, ja bensaa on yhä tankissa. Etenen sillä ajatuksella, että hän on kokoonpanossamme syyskuussa, päävalmentaja Peter DeBoer tuumi NHL:n verkkosivuilla.

Viime kauden jälkeen Pavelskin lisäksi laukkunsa pakkasi myös Coloradoon siirtyvä suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi ja kesken kauden hankittu täsmävahvistus Gustav Nyquist, joka jatkoi matkaansa Columbukseen. Kokenut Thornton edustaisi jatkuvuutta San Josessa, joka eteni länsilohkon loppuotteluihin.

 

Marleaun tilanne GM Wilsonin käsissä

 

San Josen riveissä saattaa pelata myös seurahistorian paras pistemies Patrick Marleau, joka kauden jälkeen muutti perheineen Torontosta takaisin Kaliforniaan. Syyskuussa 40 vuotta täyttävä Marleau on ilmaissut halunsa palata San Josen riveihin kahden Torontossa vietetyn kauden jälkeen.

–  Mielestäni hänellä on vielä annettavaa, mutta tilanne on nyt Dougin käsissä, päävalmentaja DeBoer viittasi San Josen GM Doug Wilsoniin.

Marleaun saldo on 551+615=1  166, joista 1 082 pistettä hän teki vuosina 1997–2017 San Joselle.

Thornton on pelannut NHL:ssä 1  566 runkosarjaottelua ja tehnyt pisteet 413+1  065=1  478. Hän on sarjan kaikkien aikojen pistetilastossa sijalla 14. Viime kaudella hän ohitti muun muassa Teemu Selänteen. Ensi kaudella haarukassa olisivat Mark Recchin (1  533) ja Paul Coffeyn (1  531) pistelukemat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.