Santtu Raitala Toto75:n kovin ohjastajanimi, laukaalaisori otti kilpailuvoiton lämminverisissä

Pihtiputaalainen Santtu Raitala kohosi Toto75-ravien menestyneimmäksi ohjastajaksi, sillä hän voitti ajokkiensa kanssa molempien rotujen kovimman sarjan. Josveis oli Kouvolassa paras suomenhevosten suurkilpailussa ja Atupem vei nimiinsä lämminveristen 2100 metrin ryhmän.

Costello keräsi Valkeala-ajossa vieskermäiset peliprosentit (90,90).

Kyseinen ravikuningas eteni päätöskierrokselle kärkeen, mutta sen tavoin takamatkalta lähtenyt Josveis työntyi loppusuoralla ohi. Voittajaa oli pelattu Toto75:ssä vain reilun kahden ja puolen prosentin verran, vaikka ohjastajan ohella Pihtiputaalta saapunut ravuri oli kakkossuosikki.

– Tämmöinen voitto, jota kukaan meistä ei osannut odottaa, tuntuu tosi mukavalta tällaisessa perinteikkäässä lähdössä, Raitala iloitsi kymppitonnin arvoisen suorituksen jälkeen.

– Ajoin lähinnä vain tasaisesti. Costellon perässä oli päätöskierroksella hyviä hevosia, joita vastaan meidän kuului ajaa vain kakkossijasta. Emme tuhlaa liikaa voimia kuninkaan kaatamisyritykseen.

– Josveis lähti kuitenkin hyvin kuromaan eroa kiinni. Tuntui, että jos mitään askelvirheitä ei tule, hoidamme lähdön.

Atupem puolestaan oli puolet pelistä keränneenä odotusten mukainen.

Täyden matkan ryhmässä takarivistä lähtenyt laukaalaisori kiersi puolimatkassa keulahevosen rinnalle, mistä käänsi kilpailun vaikeuksitta edukseen. Palkintotili kasvoi 4500 eurolla.

– Luulen, että tästä kaudesta voi tulla vielä aavistuksen viime vuotta parempikin, vaikka tuntuu villiltä maalailla semmoisia. Jos tänä kesänä pääsisimme sellaisiin lähtöihin, joissa hevosen tarvitsee näyttää kaikki, olisi mielenkiintoista nähdä, mihin hevonen pystyy, Raitala pohti.

Kolmen viikon päästä Seinäjoella ajettavaan kansainväliseen kutsukilpailuun on hevosten hankinta meneillään. Paras palkitaan silloin

70000 eurolla.

– Mielelläni näkisin Atupemin siellä, kun kapasiteetti on tältä vuodelta ihan kokonaan mittaamatta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .