Santtu Raitala päivän ravikuski – Josveis jätti Valkeala-ajon loppukirissä suursuosikki Costellon kakkokseksi

Ensin yllätysvoitto Valkeala-ajossa Josveisillä ja sitten suosikkivoitto Atupemilla lämminveristen pääkilpailussa.

Siinä Santtu Raitalan makea täysosuma Kouvolan Toto75-raveissa lauantaina.

–  Valkeala-ajon voitto tuntuu ehdottoman lämmittävältä. Perinteisen suurkilpailun voittajien kunniataulussa on suuria suomenhevostähtiä ja taitavia hevosmiehiä alkaen Vekselistä ja Pentti Savolaisesta, Raitala kiitteli.

–  Etukäteen odotimme korkeintaan kakkossijaa suursuosikki Costellon jälkeen. Sitä upeammalta tuntui, kun Josveis jätti loppukirissään ravikuninkaan kakkosrahoille, päivän kuski Raitala iloitsi.

Costello oli rastattu harvinaisen korkealla peliprosentilla 91:llä Valkeala-ajon suosikiksi. Sen tappion jälkeen täysosumien arvo kohosi 1 682 euroon ja vielä kuusi oikein riveilläkin sai 10,30 euroa.

Atupem kesti suosikin paineet

Atupem kantoi suosikinviittansa kunnialla hopeadivisioonassa, joka oli lämminveristen korkein sarja lauantaina. Santtu Raitala ajoi varhain johtaneen Willow Priden rinnalle ja ratkaisi loppusuoralla voimillaan tyylikkääseen ykkössijaan.

Kevään ensimmäinen kansainvälinen suurkilpailu Seinäjoki-ajo on kutsukilpailu, ja Atupemin osakkeet ovat vahvassa nousussa. Atupemin valmentaja, maankuulu hevoseläinlääkäri Antero Tupamäki haluaa seurata vielä hevosen kunnon edistymistä, ennen kuin lausuu kantansa hevosen kansainvälisestä edustustehtävästä.

Zigge Silvio oli Atupemin takana toinen ja sen valmentaja Jarno Kauhanen, eläinlääkäri hänkin, suunnitteli hevoselle tiivistä kilpailurytmiä ensi lauantaina Vermossa ja viikko sen jälkeen Forssassa.

Roberto Diverin ja Iikka Nurmosen talven menestystarina sai kevätkelien saapuessa hienon pisteen Kouvolan lyhyessä ryhmäajossa. Hevonen kaasutteli pikamatkalla tyylikkäästi johtopaikalta alusta loppuun ja nosti ansionsa jo 44  000 euroon.

Larsman ja Hannu Torvinen ottivat helpoimmalta näyttäneen T75-voiton. Avauslähtö päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen sekin lopulta varmaan suosikkivoittoon Piirron Tuiskun ja Timo Tuomisen maltillisella esityksellä.

Ravien tasaisimman maaliintulon voitti Justine Case / Tapio Perttunen. Valjakko jätti äärimmäisen pienellä erolla taakseen Boss Amiraalin, joka olisi aiheuttanut vähiten pelattuna jättiyllätyksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.