Sarjakärki vaihtui jalkapalloliigassa, Inter sysättiin neljänneksi

Miesten jalkapalloliigan sarjakärki vaihtui tiistaina, kun Inter hyytyi Turussa 1–1-tasapeliin Vaasan Palloseuran kanssa. Inter ei ole kyennyt viiteen vuoteen voittamaan VPS:ää kotikentällään. VPS ei puolestaan saanut vieläkään kauden avausvoittoaan.

Sarjan kärkeen nousi kotonaan Luis Silvan rangaistuspotkumaalilla Rovaniemen Palloseuran 1–0 voittanut Honka pisteen erolla ennen Ilvestä. Sarjakärjessä kierrokselle lähtenyt Inter tippui neljänneksi, kun myös 5–1 FC Lahtea pöllyttänyt Kuopion Palloseura sai täydet kolme pistettä.

Kokkolan Pallo-Veikot on uuden päävalmentaja Niko Kalliokosken alaisuudessa panostanut erityisesti otteluiden alkuihin. KPV on tehnyt jokaisessa kolmessa Kalliokosken valmentamassa ottelussa avausmaalin. Tiistaina Simo Roihan osuma ei kantanut vieraita pisteille, kun Ilves nousi kahdesti takaa tasoihin.

Upean vapaapotkumaalin avausjaksolla laukonut Lauri Ala-Myllymäki täydensi hattutemppunsa toisella jaksolla toisella vapaapotkumaalilla ja rankkariosumalla. Ilves voitti KPV:n 4–2.

HJK:lle voitto, Hauhian putki poikki

Maarianhaminassa Helsingin Jalkapalloklubi palasi voittokantaan kukistamalla IFK Mariehamnin 2–0. HJK:n avausmaali syntyi 24. minuutilla, kun Riku Riski pääsi oikealta läpiajoon ja nosti pallon yli maaliltaan vastaan juosseen Oskari Forsmanin. Nosto oli karata päätyrajasta yli, mutta Riski ehti palloon ajoissa ja petasi Lassi Lappalaiselle tyhjän maalin. Toisen jakson lopulla Forsman torjui Eetu Vertaisen rangaistuspotkun, mutta Riski jatkoi paluupallon maaliin.

–  Tarvitsimme voiton, eikä tänne ole helppo tulla pelaamaan. Toisen maalin olisi voinut tehdä jo jakson alussa, mutta onneksi saimme lopussa hengähtää, Riski sanoi tv-haastattelussa.

FC Lahden paidassa katkesi Kuopiossa pitkä putki, kun 185 ottelua perättäin aloittanut Mikko Hauhia aloitti KuPS-ottelun vaihtopenkillä. Hauhian elokuusta 2013 alkanut putki oli ylivoimaisesti liigan pisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.