Savo Volley on saanut miehensä jalkeille – Loimu kaatui lentopalloliigassa 3–1

Savo Volleyn valmentajalla Jukka Tuovisella riittää pitkästä aikaa pähkäiltävää, keitä laittaa kentälle lentopallon Mestaruusliigan otteluissa. Lauantain kuusikko oli eri kuin edellisen ottelun, ja Savo voitti Raision Loimun Varkaudessa 3–1.

–  Viimeksi joulukuun alussa meillä oli 12 pelaajaa treeneissä eli pystyttiin pelaamaan toisiamme vastaan. Keskitorjuja Severi Savonsalmi ei vielä ole aivan pelikunnossa, mutta mukana jo treeneissä, Tuovinen sanoi.

Normaalisti kakkoshakkurina pelaava Eetu Häyrinen pelasi kolmannen kerran putkeen keskitorjujana, kun Savonsalmen lisäksi Jukka Lehtonen on ollut sivussa. Hän otti kuusi torjuntapistettä.

–  Mukavaahan se on, kun on useita vaihtoehtoja jokaiselle paikalle. Tänään meillä oli parempi hyökkäys- ja torjuntapeli kuin Loimulla, Tuovinen lisäsi.

Pitkään sivussa ollut, nyt viikon verran pelannut Andrus Raadik oli 23 pisteellä tehokkain. Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu tuki 17:llä ja yleispelaaja Miro Määttänen 13 pisteellä.

–  Mirokin pelasi todella hyvin päästyään aloitukseen, Tuovinen kehui.

Etta vankisti nelossijaansa

Oulun Etta voitti Vantaalla Ducksin 3–1. Tappio oli Ducksille kymmenes peräkkäin, ja sen mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin alkavat olla korkeintaan prosentin luokkaa.

–  Aloitimme huonosti. 10–5-tilanteessa vaihdoin passaria ja peli alkoi kääntymään, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Ducks pystyi voittamaan avauserän, mutta Etta vei kolme seuraavaa ja kasvatti eron viidentenä olevaan Loimuun neljään pisteeseen.

Antti Ronkainen oli 22 pisteellä vieraiden tehokkain, Joonas Jokelan saldo oli 17 pistettä. Lasse Jylhä tuli avauserässä passariksi Niko Haapakosken tilalle. Myös muita sankareita löytyi.

–  Markuss Cielavs ratkaisi meille kolmannen erän voiton. Kaikki vaihdot toivat hyvin energiaa peliin, Kuoksa sanoi.

Atte Kyrölä oli 15 pisteellä Ducksin tehokkain. Ducks teki 23 hyökkäysvirhettä, Etta 10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.