Seattleen rakentuva uusi NHL-joukkue voi saada nimensä punalohesta

Jääkiekon NHL-liigaan kaudeksi 2021–22 liittyvän Seattlen joukkueen odotetaan saavan virallisen nimensä elokuussa. Nimen valitsemisessa auttaminen on yksi organisaation keskiviikkona palkkaaman Ron Francisin ensimmäisistä työtehtävistä.

Seattlen omistajaporras on rekisteröinyt 13 vaihtoehtoa, joiden joukosta nimi todennäköisesti valikoituu. Seattle Timesin lukijoilleen järjestämässä äänestyksessä voittajaksi selvisi pohjoisamerikkalaiseen punaloheen viittava Sockeyes. Tämän nimen valintaa tukevia vinkkejä on nähty myös verkkokeskusteluissa pitkin alkuvuotta, eikä sen rekisteröinnille näyttäisi olevan suurempia lakiteknisiä esteitä.

Nimen julkaisun jälkeen joukkueelle tarvitaan myös logo, värit ja muita brändin rakentamiseen liittyviä yksityiskohtia. Fanituotteiden odotetaan ilmestyvän myyntiin syksyn aikana.

Francisin työlistalle kuuluu alkuvaiheessa myös joukkueen harjoituskeskuksen rakennuttaminen. Varsinaisen joukkueen kokoaminen alkaa myöhemmin. Francis sanoi, ettei aio kiirehtiä valmentajan valinnassa. Valtaosan pelaajistaan Seattlen joukkue saa niin sanotussa laajennusdraftissa kesällä 2021. Joukkue saa Francisin johdolla poimia yhden pelaajan muista NHL-joukkueista tiettyjen rajoitusten puitteissa.

–  Kahdentoista vuoden työ pelaajakehityksen parissa, valmentaminen, pelaajatarkkailu ja johtotehtävät ovat tuoneet minut tähän hetkeen ja tehtävään. On jännittävää päästä tuomaan kokemukseni Seattleen, jossa teemme erityisiä ja historiallisia asioita, Francis sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.