Seitsemän kullan Nalle jatkaa Kirittärien pelinjohtajana myös ensi kaudella

Seuralla pyyhkii pitkästä aikaa hyvin myös taloudellisesti.

Legendaariselle pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljaselle Suomen mestaruus oli jo seitsemäs. Eikä se taida jäädä viimeiseksi, sillä Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko ilmoitti Viljasen jatkavan joukkueen pelinjohtajana myös ensi kaudella.

Viljanen, 48, hääräsi viuhkan varressa myös Kirittärien edellisenä mestaruusvuotena kaksi vuotta sitten. Tuolloin joukkue lannisti Lapuan otteluvoitoin 3–1.

– Hieno olo, hieno olo, Viljanen kiteytti sunnuntaina, eikä halunnut vertailla saavuttamiensa mestaruuksien makeutta.

– Kaksi vuotta sittenhän meillä oli vastaava tilanne Hippoksella. Veimme ensimmäinen jakson, mutta päästimme Lapuan omalla sählingillä peliin mukaan ja sarja siirtyi neljänteen peliin. No, mestaruus tuli, mutta emme päässeet sitä näin ison yleisömäärän eteen voittamaan. Kyllä se on hienoa näin kotona voittaa.

Viljanen otti mitalipeleistä syksyllä 2017 ulos jääneen Kirittäret komentoonsa lähes tasan vuosi sitten yhden välivuoden jälkeen. Tavoitteeksi otettiin mestaruus ja treenaaminen oli sen mukaista.

– Kyllähän kaikki pitivät minua ihan hulluna ja osa pelaajistakin piti minua hulluna, Viljanen naurahti.

– Treenasimme tammikuussa kolmea treeniä päivässä ja vedimme jopa 18 treenin viikkoja. Teimme ihan hulluna hommia. Se meni väillä yli ja niin halusinkin. Jos pelaajilta kysyt, olin heidän mielestään varmaankin ihan täysi mulkku. Mutta jokaista pelaajaa arvostan ja tänä iltana nautitaan.

Paitsi loistavaa ulkopeliä esittäneitä pelaajiaan, Viljanen kiitti myös seurajohtoa.

– Tammikuussa uudistunut seuran johtokunta on tehnyt hienoa työtä. Siihen tuli ihmisiä, jotka eivät ole olleet pesäpallon kanssa missään tekemissä ja vanhoja pelureita kuten Kirsi Hänninen ja Armi Ahola. Johtokunta on antanut rauhan tehdä urheilua: ei ole monta palaveria johtokunnaan kanssa pidetty peliasioista.

Uuden johtokunnan panosta ylisti myös Kaijansinkko.

– Aika monessa seurassa on tullut oltua töissä. On hienoa tehdä töitä uudistuneen hallituksen kanssa. Meillä on ollut hieno työrauha Nallen kanssa sekä urheilussa että kaikessa myynnissä. Tästä tulee erinomainen vuosi myös talouspuolella. Olemme seurana pää pinnalla aika monien vaikeiden vuosien jälkeen. Tilanne on erittäin hyvä, Kaijansinkko kuvaili.

Tammikuussa Kirittärien puheenjohtajaksi valittu Pia Tolonen kukitti ottelun jälkeen sekä Viljasen että Kaijansinkon. Hän itsekin sai kaulaansa kultamitalin.

– Aivan mahtavaa. Yhdeksän kuukautta tätä on synnytetty ja nyt se on tässä, Tolonen iloitsi.

– Tämä oli meidän visio. Yhdessä huipulle ja kohti mestaruutta. Tämä on aivan mahtavaa koko joukkueelle – jossa on monta ensikertalaista – ja se merkitsee paljon kaikille tahoille.

Jyväskylän Gradiassa projektipäällikkönä työskentelevä Tolonen kuvaili itseään penkkiurheilijaksi. Pesäpallotaustaa häneltä löytyy ainoastaan koulu- ja pihapeleistä.

– Iso kiitos täytyy antaa koko johtokunnalle sekä Petelle ja Nallelle, jotka ovat tehneet aivan loistavaa valmennustyötä. Se ei ole ollut meidän tonttia. Ja joukkue on ollut aivan loistava, loistavia naisia kaikki, Tolonen hehkutti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .