Serbia kukisti lentopallomiehet neljässä erässä

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on hävinnyt Serbialle maaottelussa Krakovan huipputurnauksessa. Suomen suoritus oli kuitenkin hyvä, sillä viime vuoden MM-nelonen Serbia joutui paiskimaan lähes täyden iltapuhteen.

Suomi vei avauserän, mutta viime vuoden MM-nelonen Serbia voitti ottelun 3–1 (21–25, 25–20, 25–21, 28–26).

Suomen isoja onnistujia olivat keskipelaaja Markus Kaurto ja yleispelaaja Peetu Mäkinen, joita passari Eemi Tervaportti ruokki tehokkaasti läpi ottelun. Suomi oli lähellä venyttää ottelun viiteen erään, mutta Serbia taisteli lopulta tasaisen neljännen erän itselleen 28–26 ja voitti samalla ottelun.

Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa, että ottelu oli Suomen paras tänä kesänä.

–  Ensimmäinen tunne on pettymys, koska emme ole pelaamassa parasta aikaa viidettä erää. Serbia pelasi tänään hieman erilaisella kokoonpanolla kuin eilen, mutta kyllä tämä oli meidän paras peli tänä kesänä, Banks sanoi.

–  Meillä on edelleen paljon töitä tehtävänä. Olen erittäin tyytyväinen yleispelaajiemme pelin. Hakkuripuolella olisimme tarvinneet parempaa pelaamista. Edelleenkin harmittaa, että emme saaneet tänään palkintoa viidennen erän ja mahdollisen voiton merkeissä.

Turnauksen avausottelussaan torstaina Suomi oli hävinnyt vahvalle Brasilialle 0–3. Lauantaina Suomi kohtaa turnauksen isäntäjoukkueen ja kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittaneen Puolan.

Perjantain aiemmassa pelissä Brasilia voitti Puolan 3–1. Torstaina Puola oli voittanut Serbian 3–1.

Hubert Wagnerin muistoturnaus on pelattu Puolassa vuodesta 2003 joka vuosi neljän huippumaan turnauksena. Suomi pääsi tänä vuonna mukaan turnaukseen kivikovaan seuraan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.