Slopestyle hyväksyttiin vuoden 2014 olympialaisiin

Slopestyle tulee mukaan olympiaohjelmaan vuoden 2014 talvikisoissa Sothsissa. Kansainvälinen olympiakomitea hyväksyi slopestylen mukaan kokouksessaan Etelä-Afrikan Durbanissa eilen. Slopestyle-kisat käydään Sothsissa sekä lumilautailussa että freestylehiihdossa.

Slopestylessä lumilautailijat ja hiihtäjät tekevät temppuja laskiessaan alas rinnettä, johon on lisätty kaiteita ja hyppyreitä. Suomalainen Enni Rukajärvi voitti naisten slopestylen MM-kultaa tammikuussa.

Sotshin talviolympialaissa on mukana enemmän mitalilajeja kuin aiemmissa kisoissa. KOK on hyväksynyt jo aikaisemmin mukaan naisten mäkihypyn, freestylen lumikourun, ampumahiihdon sekaviestin sekä ohjaskelkkailun ja taitoluistelun joukkuekilpailut.

Huomenna KOK:n kongressissa valitaan vuoden 2018 olympialaisten talvikisojen järjestäjä. Ehdolla ovat München, Annecy ja Pyeongchang.

Uusi kesäolympialaislaji valitaan KOK:n yleiskokouksessa 2013 Buenos Airesissa. Joku kahdeksikosta baseball, karate, rullaurheilu, softball, urheilukiipeily, squash, vesilautailu ja wushu pääsee mukaan 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.