Slovenian Anamarija Lampic sprintin voittoon Tour de Skillä – Anne Kyllönen ylsi välierään

Slovenian Anamarija Lampic on voittanut maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen sprintin Italiassa. Lampic voitti aiemmin myös kiertueen ensimmäisen sprintin Sveitsissä.

– Päätin, että isken viimeisestä noususta maaliin asti, Lampic kertoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Val di Fiemmessä perinteisellä hiihtotavalla toiseksi hiihti Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja kolmanneksi Yhdysvaltain Jessica Diggins.

Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena välierissä ja oli seitsemäs.

– Ihan en pystynyt vastaamaan vahvoille tasatyöntäjille, mikä olisi voinut tuoda finaalipaikan, Kyllönen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kyllönen on hiihtänyt tasapainoisen kiertueen ja kauden parhaat hiihtonsa Sveitsissä ja Italiassa. Hän on kokonaiskilpailussa 17. sijalla ennen päätöspäivää. Kiertueen johdossa jatkaa Norjan Therese Johaug, joka ylsi sprintissä välierävaiheeseen.

Kerttu Niskanen ja Vilma Nissinen putosivat jatkosta ensimmäisessä erävaiheessa. Niskanen on kiertueella 14. sijalla ja Nissinen 32. sijalla.

Päätöskilpailu hiihdetään huomenna vapaalla hiihtotavalla. Aiemmista 13 kiertueesta poiketen viimeinen etappi kisataan Alpe Cermis -laskettelurinteeseen yhteislähtönä, ei takaa-ajona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.